ukenru
25-nakhalbudiv-viyavili-v-odesi-u-grudni

25 "нахалбудів" виявили в Одесі у грудні

 • 18144 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. 25 фактів незаконного будівництва виявлено в Одесі в грудні 2021 року. Як передає УНН, про це повідомив начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) Одеської міської Олександр Авдєєв.

Деталі

Протягом грудня ДАБК провела в Одесі 49 перевірок і оформила штрафні санкції на суму понад 700 тисяч гривень. Були виявлені самовільні будівництва, фальсифікації документів, а також роботи з прибудови або реконструкції без дозвільних документів. Найбільшу кількість штрафів сплатять фізичні особи - 446 тисяч 250 грн, а юридичні - 323 тисячі 251 грн. За словами Авдєєва, протягом 2021 року в місті демонтовано понад 100 об'єктів незаконного будівництва.

Зазначимо, що тема забудови Одеси зараз одна з найрезонансніших у місті. Наприклад, в районі парку Шевченка на території колишніх кортів триває будівництво об'єкта, який, згідно містобудівних умов і вимог Генплану, повинен стати готелем. Проте, згідно з рекламою на порталах з продажу нерухомості, об'єкт стане житловим комплексом "Лідерсовський". Незважаючи на заборони і судові розгляди, будівництво триває. Враховуючи, що ділянка забудови знаходиться на місці тенісних кортів і в межах історичного ареалу і паркової зони, будівництво ЖК викликає суспільний резонанс. У той же час сам мер Одеси Труханов покладає всю провину за хаотичну забудову міста на Київ.

Як раніше повідомляв УНН, замовники проекту ЖК "Лідерсовський" - компанії "Спорт-СЕРВІС" і "Лідер-Парк", пов'язані з депутатом Одеської міськради Андрієм Кисловським, членом партії мера міста Геннадія Труханова "Довіряй справам", який так само володіє дельфінарієм "Немо" у партнерстві з першим віце-мером Михайлом Кучуком.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса