15percent-pryrostu-vvp-tsohorich-dala-oboronka-kamyshin

1,5% приросту ВВП цьогоріч дала оборонка – Камишін

 • 110982 переглядiв

За словами міністра Камишина, оборонна промисловість України сприяла зростанню ВВП на 1,5% завдяки створенню спільних підприємств та збільшенню обсягів виробництва, зокрема, безпілотників та боєприпасів.

1,5% приросту ВВП України цьогоріч дала оборонка. Про роботу МінСтратегПрому і УкрОборонПрому за 2023 рік прозвітував у телеграм Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, передає УНН.

Із 4,9% приросту ВВП України у 2023 році, 1,5% вже дала наша оборонка. ОПК вже стає локомотивом відновлення економіки, і він тільки набирає обертів. У нас є перше спільне підприємство з великим німецьким концерном, є ряд інших форм співпраці з закордонними партнерами. Ми продовжуємо залучати іноземні компанії до українського виробництва, до створення #Арсеналу_вільного_світу в Україні.

- написав міністр стратегічної промисловості.

Деталі

Камишін відзначив що прогноз із "мільйон fpv-дронів на рік" – цілком реальний. Та додав, що в планах України виробити ще й понад 10 тисяч ударних дронів середньої дальності й тисячу далекобійних.

Міністр стратегічної промисловості розповів про зміцнішання й інших напрямків українського ОПК.

Мінометних снарядів виробили у 42 (!) рази більше, ніж минулоріч. Почали виробляти патрони для стрілецької зброї, снаряди калібру 73 мм, 125 мм, ВОГ-17, ВОГ-25, а також – заводські боєприпаси для БпЛА.

– написав Камишін.

За словами Камишіна темпи виробництва української САУ "Богдана" цьогоріч вивели на рівень гігантів оборонної промисловості світу. Крім того, нашим виробникам вдалось подвоїти випуск "Стугон".

Є в українському ОПК чимайло здобутків й у питаннях власних розробок.

Разом з американськими партнерами запустили FrankenSAM – програму, де наші винахідливі інженери поєднують радянські пускові установки ППО з ракетами стандартів НАТО і навпаки. От що я мав на увазі, коли говорив про те, що найкращий результат дає саме співпраця. Вдячний нашим партнерам за таку співпрацю! 

- поділився результатами Камишін.

Міністр стратегічної промисловості відзначив позитивне зростання й розвиток українського ОПК, та висловив оптимістичні прогнози на наступний рік.

Для мене цей рік був про зростання і розвиток, попри все: обстріли, нестачу коштів, дефіцит компонентів. Разом з командою ми змогли розігнати виробничі спроможності нашого ОПК.  … Зараз в Україні працює більше 500 виробництв, і це 300 тисяч працівників. … Це справжня #залізна_команда, і я дякую кожному з них за цей рік. Наступний, правда, буде ще важчим, але й ще продуктивнішим. Бо нашим військовим треба ще більше зброї. Ми вже збільшили наші виробничі спроможності на наступний рік в шість разів. Буде більше продукції, більше партнерств, більше контрактів. 

 – написав Камишін.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    1,5% приросту ВВП цьогоріч дала оборонка – Камишін

     • 110982 переглядiв