10-ukrainskykh-pilotiv-proishly-bazovu-pidhotovku-u-brytanii-dlia-polotiv-na-f-16-minoborony-brytanii

10 українських пілотів пройшли базову підготовку у Британії для польотів на F-16 - британське Міноборони

 • 43285 переглядiв

Десять українських пілотів пройшли базову льотну підготовку у Великій Британії під керівництвом інструкторів британських ВПС і тепер пройдуть подальшу підготовку у французьких ВПС, перш ніж навчитися керувати літаками F-16, щоб захищати небо України.

Льотну школу закінчили перші українські пілоти, які пройшли інтенсивну підготовку під керівництвом інструкторів британських Королівських ВПС, повідомили у п'ятницю у Міноборони Великої Британії на сайті британського уряду, пише УНН.

10 пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у Великій Британії та колись стануть першою лінією оборони, захищаючи небо України від військ путіна. Тепер група перейде до поглибленої льотної підготовки, яку проводять ВПС Франції, перш ніж навчитися керувати винищувачами F-16

- повідомили у британському Міноборони.

Деталі

У британському оборонному відомстві зазначили, що ці зусилля є ключовим внеском країни до авіаційної коаліції, яку очолює США, Данія та Нідерланди.

У МО Британії вказали, що "хоча Велика Британія не експлуатує винищувачі F-16, які Україна обрала як ядро своїх модернізованих ВПС, прем'єр-міністр та міністр оборони (Великої Британії) постійно закликали партнерів та союзників підтримати міжнародну програму навчання та забезпечення українців літаками, згідно з якою перші F-16 планується доставити в Україну до літа 2024 року".

У межах навчання, як зазначається, досвідчені інструктори британських Королівських ВПС "навчали пілотів загальному керуванню літаком, пілотуванню по приладах, навігації на малих висотах та просунутому польоту". "Вони також пройшли навчання англійській мові, щоб допомогти у навчанні та покращити взаємодію з військово-повітряними силами НАТО, оскільки англійська є стандартною міжнародною мовою польотів", - ідеться у повідомленні.

"Після тісної співпраці з ВПС Франції для узгодження наших навчальних програм пілоти тепер продовжать шлях з Францією для проходження поглибленого льотнього навчання, перш ніж перейти до навчання на самому літаку F-16", - зазначили у Міноборони Британії.

"Сполучене Королівство залишається повністю відданим підтримці України, 2,5 мільярда фунтів стерлінгів уже виділено на подальшу військову підтримку до 2024 року, включно з нещодавно оголошеною двосторонньою підтримкою обсягом 325 мільйонів фунтів стерлінгів для надання понад 10 000 передових безпілотних літальних апаратів, а також 245 мільйонів фунтів стерлінгів для продовження надання вкрай необхідних артилерійських боєприпасів", - повідомили у МО Британії.

Україна вже адаптує інфраструктуру під літаки F-16 - Ігнат19.02.24, 12:23

Популярні

Новини по темі

Під час атаки рф на Одещину збили щонайменше 11 дронів - Гуменюк

 • 26062 переглядiв

Курс валют на 22 березня: гривня зміцнилась на 21 копійку

 • 26889 переглядiв