ukenru
zvilnennya-direktora-nabu-porushit-zobovyazannya-ukrayini-pered-mvf-fursa

Звільнення директора НАБУ порушить зобов'язання України перед МВФ - Фурса

 • 12942 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Відставка Рябошапки і Ситника - це друга частина "захоплення влади і руйнування нашої співпраці з Заходом". Таку думку в авторському блозі висловив колумніст, інвестиційний банкір Сергій Фурса, передає УНН.

За словами Фурси, звільнення керівників ГПУ та НАБУ є порушенням "безлічі наших зобов'язань перед західними партнерами і за програмою МВФ", в тому числі. А вигідно це - Ігорю Коломойському, вважає експерт.

"Отже, пункт перший. І Рябошапка, і Ситник залишаються форпостами боротьби проти Коломойського. Саме позиція прокуратури в судах довгий час дозволяла стримувати самогубне рішення самих справедливих суддів світу щодо ПриватБанку.

... Ситник заважає Коломойському, та й іншим партнерам олігарха. Йому можуть мстити за "справу рюкзаків" і за переслідування Бахматюка. Але перш за все, саме НАБУ веде справу ПриватБанку. А справа там дуже однозначна. Ось і хочуть прибрати Ситника", - написав Фурса.

Він також нагадав, що "справа Приватбанку" є ключовою для співпраці з МВФ і колективним Заходом.

"Не даремно посли Великої сімки зустрічалися напередодні з Рябошапкою і зробили прес-реліз з підтримкою. Уже пряміше сказати, що хтось поплутав береги і мчить до прірви було просто неможливо.

Плюс, реформа прокуратури - частина наших зобов'язань перед нашими західними партнерами. Аналогічно, створення НАБУ було частиною програми МВФ, та й боротьба з корупцією - умова безвізового режиму.

І звільнення Ситника по "беспредєлу" є не що інше, як порушення взятих на себе зобов'язань", - пояснив Фурса.

Крім того, на думку Фурси, аргументація звільнень керівників правоохоронних органів - недостатня і більше схожа на "теорію змови".

Нагадаємо, за словами Ситника, його відставки бажає "один олігарх".

Українські Національні Новини

Політика