ukenru
zi-kvartiri-eks-prezidenta-argentini-viluchili-ponad-30-kartin

Зі квартири екс-президента Аргентини вилучили понад 30 картин

 • 9126 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Аргентинська поліція вилучила в четвер 31 картину з квартири сенатора та екс-президента Крістіни Фернандес де Кіршнер в Буенос-Айресі в рамках розслідування справи про корупцію. Про це повідомляє УНН із посилання на інформаційний портал Infobae.

За даними видання, загальна вартість предметів мистецтва становить 4 млн доларів. Вилучення картин ухвалив суддя Клаудіо Бонадіо. Оперативні роботи тривали близько двох годин.

Нагадаємо, екс-президента Крістіну Кіршнер будуть судити у Федеральному суді Аргентини через звинувачення у корупції на суму в десятки мільйонів доларів США.

Вона звинувачується в отриманні мільйонних хабарів від бізнесменів за контракти, пов’язані з масштабними державними роботами.

За словами прокурора Карлоса Сторнеллі, йдеться про хабарі “загальною сумою в 160 мільйонів доларів США”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнього віце-президента Аргентини затримали за корупцію

Раніше суд схвалив рішення про арешт активів колишнього президента на суму у 38 мільйонів доларів.

Зазначається, що згідно з законодавством Аргентини, ув’язнення колишніх президентів є неможливим через їх недоторканність. Тому навіть якщо Кіршнер буде визнана винною у корупції, без повного зняття недоторканності її не можна буде посадити у в’язницю. Водночас, у виданні додається, що у серпні цього року, Сенат Аргентини частково зняв екс-президента недоторканність, аби дозволити слідчим обшукати її будинки.

Українські Національні Новини

Новини Світу