ukenru
zhurnal-nature-rozpoviv-pro-nespodivanu-korist-gorilki

Журнал Nature розповів про несподівану користь горілки

 • 30318 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. В ході дослідження британські вчені Ексетерського університету встановили, що міцний алкоголь різко погіршує короткострокову пам'ять, але покращує довгострокову засвоюваність інформації. У науковому експерименті взяли участь 88 осіб у віці старше 18 років. Результати дослідження опубліковані в журналі Nature, передає УНН.

Згідно з дослідженням, людина краще запам'ятовує інформацію після випитої склянки горілки. Вчені запропонували піддослідним запам'ятати слова, в яких переплутані літери.

"Після цього добровольці з однієї групи випивали алкоголь і знову приступали до запам'ятовування. Контрольна перевірка проводилася на ранок наступного дня. Вчені з'ясували, що та група учасників, де алкоголь не приймався, показала гірший результат, ніж ті, хто пив склянку горілки в перерві", - повідомляє видання.

Відзначимо, що алкоголь і пристрасть до нього людини, постійно стає темою для різних досліджень вчених.
Наприклад, американські вчені нещодавно виявили користь алкоголю для літніх людей, а група дослідників з Данії, Канади і США констатували відсутність впливу алкоголю, при помірному його споживанні, на здатність чоловіка зачати дитину.

Тим часом, вчені з лондонського університету прийшли до висновку, що деякі алкогольні напої "рятують" від головного болю краще таблеток.

Так чи інакше, але спиртне завжди варто споживати акуратно і в міру. Також, відповідно до порад горілчаного бренду Arctic Palace, до застілля навіть можна підготуватися заздалегідь, чим уберегти організм від зайвої шкоди.

Українські Національні Новини

Суспільство