zhittyu-figuranta-spravi-vedzhiye-kashki-ametovu-zagrozhuye-nebezpeka-ombudsmen

Життю фігуранта справи "Веджіє Кашки" Аметову загрожує небезпека - омбудсмен

 • 9450 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повторно звернулась до російських колег із проханням терміново вжити заходів для надання належної медичної допомоги важкохворому фігуранту справи "Веджіє Кашка" Кязиму Аметову, якого утримують в СІЗО Симферополя. Про це вона повідомила у Facebook, передає УНН.

"З жовтня минулого року я неодноразово зверталася до уповноваженого з прав людини у РФ Тетяни Москалькової та радника президента Російської Федерації, голови Ради при президентові Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова з проханням посприяти у наданні медичної допомоги Кязиму Аметову. Досі ніяких відповідей так і не отримала. Сьогодні я повторно звернулася до Михайла Федотова та Тетяни Москалькової з проханням терміново вжити заходів для забезпечення Кязима Аметова належною медичною допомогою", - розповіла Омбудсмен.

При цьому вона зазначила, що кримському татарину Кязиму Аметову, якого утримують у СІЗО Сімферополя, стало гірше. За словами його адвоката, стан політв'язня критичний.

За словами доньки Кязима, у нього постійні напади задухи, підвищений артеріальний тиск та хворі нирки, однак належної медичної допомоги він не отримує. Рідні Кязима готові передати йому всі необхідні ліки, щоб полегшити його стан.

Нагадаємо, раніше Денісова повідомляла про порушення прав утримуваного в СІЗО Ростова-на-Дону кримського татарина Кязима Аметова. За словами Омбудсмена, його перевели у спецблок СІЗО із незадовільними умовами: надмірною вологістю та із недотриманням температурного режиму. Окрім того, йому не надають нормального харчування. При цьому, Кязим Аметов має хворі нирки і серце, а також страждає на підвищений артеріальний тиск. Перебування у таких умовах може призвести до погіршення стану його здоров’я”.

На початку грудня підконтрольний РФ Київський суд окупованого Сімферополя 4 грудня на три місяці продовжив арешт фігурантів “справи Веджіє Кашка” Асану Чапуху, Казімії Аметова, Бекіра Дегерменджі і Руслану Трубачу.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Брокер вимагала хабар за розмитнення "євробляхи"

     • 15441 переглядiв

    МЗС попереджає українців про загрозу лавин в Альпах

     • 7116 переглядiв