zelenskyi-zaklykav-premiera-brytanii-prodemonstruvaty-liderstvo-shchodo-dalekobiinosti-ukrainy

Зеленський закликав прем'єра Британії продемонструвати лідерство щодо "далекобійності" України

 • 17221 переглядiв

Президент Зеленський звернувся до прем'єра Британії Стармера з проханням продемонструвати лідерство щодо далекобійної зброї для України. Він наголосив, що зняття обмежень допоможе Києву зміцнити оборону.

Президент України Володимир Зеленський закликав прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера  продемонструвати своє лідерство щодо "далекобійності" України. Про це він сказав під час виступу перед урядом Британі.

Про це УНН повідомляє з посиланням на The Guardian.

У своєму зверненні до уряду Зеленський заявив, що "якщо обмеження на західну зброю буде знято", це допоможе Києву зміцнити оборону та убезпечити свої позиції на передовій. Він сказав, що "можна знищити" райони у росії, де концентрується зброя.

Щодо можливостей дальньої дії Зеленський заявив, що "ми все ще не маємо головної відповіді на це питання", і сказав прем’єр-міністру:

"Я прошу вас продемонструвати своє лідерство" в цьому питанні.

Доповнення  

10 липня новий прем'єр Великої Британії Кір Стармер заявив, що Україна сама вирішує, як застосовувати ракети Storm Shadow, підтвердивши, що продовжить політику попереднього уряду щодо використання зброї дальнього радіуса дії для ударів по військових об'єктах на території рф.

Згодом The Telegraph повідомило, що в  уряді Великої Британії роз'яснили, що не давали Україні дозволу на використання Storm Shadows для нанесення ударів по території росії, як про це заявив прем'єр країни Кір Стармер.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі