zelenskyi-pro-14-neukomplektovanykh-bryhad-shchos-pochalo-nadkhodyty-ale-do-pozytyvnoho-rezultatu-shche-dovho

Зеленський про 14 неукомплектованих бригад: щось почало надходити, але до позитивного результату ще довго

 • 19784 переглядiв

Президент Зеленський заявив, що Україна має 14 бригад, які вже давно сформовані, але не мають достатньої кількості озброєння; нещодавно прибула артилерія та інша техніка, хоча до повного оснащення, яке дасть позитивний результат, ще далеко.

В Україні 14 бригад, які неукомплектовані сформовані давно. Вони не зовсім без зброї. Щось почало надходити, артилерія тощо, але до позитивного результату ще довго. Про це заявив Президент Володимир  Зеленський під час пресконференції, передає кореспондент УНН.

На запитання, чи 14 неукомплектованих бригад створені для майбутнього контрнаступу, Зеленський відповів: "Вони дуже давно були створені, різна кількість. Створювався резерв, але резерв, щоб він був працюючий, бойовим треба, щоб він був не тільки зі зброєю, а бажано, щоб він ще тренувався на цій зброї з якою буде воювати. Тобто, що виконує резерв – це вже завдання на фронті військового командування – це оборона, або наступальні дії. Головне, що в тебе є резерв й передусім – це для того, щоб проводити ротації.  Таке було завдання, нам потрібні були ротації, щоб хлопці мали відпочинок".

Зеленський зазначив, що ці 14 бригад не нові.

Головне, що в тебе є резерв й передусім – це для того, щоб проводити ротації. Таке було завдання, нам потрібні були ротації, щоб хлопці мали відпочинок. Потрібен був резерв, дивилися яка кількість резерву, яка кількість відповідних бригад повинна бути. І все, що ми просили, щоб ці 14 бригад були укомплектовані. Це не нові бригади. Дуже часто помилялися, коли казали: ось Україна хоче нові бригади. Це не нові бригади – це бригади без зброї

- сказав Зеленський.

Президент зазначив, що ці бригади не зовсім без зброї, щось почало надходити.

Авжеж, якщо говорити, чи воювали вони, чи не воювали, то тоді може бути так, вони більш свіжі, ці бригади. Так воно і є, але вони також давно сформовані, але без зброї, не зовсім без зброї. По-перше, щось почало надходити, це позитив. Артилерія тощо. Але до позитивного результату ще довго

- заявив Зеленський.

Доповнення

В липні 2024 року Зеленський заявляв, що поставки обіцяної зброї партнерами йдуть дуже повільно, через це 14 бригад ЗСУ досі неукомплектовані.

Популярні

Новини по темі

Новим речником МЗС України став Георгій Тихий

 • 13561 переглядiв

На Одещині запрацювало "соціальне таксі"

 • 11819 переглядiв