ukenru
zapushcheno-sait-dlia-dokumentuvannia-rosiiskoho-viiskovoho-zlochynu-v-mariupolskomu-dramatychnomu-teatri

Запущено сайт для документування російського військового злочину в Маріупольському драматичному театрі

 • 18688 переглядiв

Для розслідування та документування російської атаки на Маріупольський драматичний театр, де перебували сотні цивільних осіб, було створено веб-сайт "Просторовий архів", який містить фотографії, відео, інтерв'ю зі свідками та 3D-моделі.

Створено сайт із дослідженням атаки на Маріупольський драматичний театр. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що Центр просторових технологій (CST) запустив "Просторовий архів", де зібрав тисячі фотографій, відео, супутникових знімків та публікацій у соціальних мережах про трагедію Драмтеатру. Крім того, викладені розмови зі свідками знищення росіянами будівлі, де ховалися сотні маріупольців.

"Просторовий архів" складається з 10 відео інтерв'ю зі свідками вибуху, діаграми, візуалізацій та 3D-моделей які надають результатам дослідження просторовий вимір. Також на сайті представлені три дослідницькі тексти із результатами дослідження, що розповідають про роль театру як укриття та аналізують наслідки атаки.

Наразі росіяни намагаються приховати наслідки бомбардування театру 16 березня 2022 року. Спочатку вони обнесли театр будівельною завісою. А тепер продовжують роботи з демонтажу будівлі

- йдеться у повідомленні.

За словами організаторів проєкту, саме тому матеріали про знищення будівлі є важливими історичними документами, що засвідчує воєнний злочин росіян.

Анастасія Рябоконь

Війна