zaochnu-pidozru-otrymav-kliryk-upts-mp-iz-luhanshchyny-yakyi-postachaie-svoiu-yuvelirnu-produktsiiu-v-rf

Заочну підозру отримав клірик УПЦ (МП) із Луганщини, який постачає свою ювелірну продукцію в рф

 • 23372 переглядiв

СБУ заочно повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) з Луганщини за колабораційну діяльність. Він продає золоті вироби до росії та виготовляє ювелірні відзнаки для окупаційних угруповань рф та фсб.

СБУ повідомила про заочну підозру клірику-ювеліру УПЦ (МП) із Луганщини Сергію Гутенку, який продає золоті вироби до росії та виготовляє ювелірні відзнаки для окупаційних угруповань рф та фсб.  Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу СБУ. 

Служба безпеки задокументувала злочинну діяльність настоятеля одного з храмів УПЦ (МП) у тимчасово окупованому Луганську Сергія Гутенка. Окрім церковного сану фігурант має в регіоні підконтрольну ювелірну компанію, яка постачає свою продукцію до країни-агресора

- розповіли в СБУ.

Як повідомляється, серед постійних клієнтів клірика – представники РПЦ, які закуповують дорогоцінні вироби із золота та срібла для власних колекцій та оформлення приміщень єпархій.

Також він виготовляє ювелірні відзнаки для окупаційних угруповань рф та фсб.

"Компанія фігуранта регулярно фінансує бюджет країни-агресора, сплачуючи "податки" до окупаційної адміністрації гауляйтера Пасічника", - вказали в СБУ. 

Виправдовував збройну агресію росії: на Вінниччині оголосили підозру священнику УПЦ (МП)22.08.24, 05:47

Після окупації частини території Луганської області клірик одним з перших "перереєстрував" компанію відповідно до "законодавства" рф.

Після початку повномасштабного вторгнення рф Гутенко розширив продаж ювелірної продукції в росії та по всій тимчасово захопленій частині території України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Тривають комплексні заходи для притягнення фігуранта до відповідальності, додали в СБУ.

Щодо понад 100 священнослужителів УПЦ (МП) відкрито справи, 26 отримали вироки - СБУ20.08.24, 18:06

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі