ukenru
zamist-chervonogo-diploma-vidmitka-pro-vidznaku-u-mon-pratsyuyut-nad-alternativoyu

Замість червоного диплома відмітка про відзнаку: у МОН працюють над альтернативою

 • 20150 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. У Міністерстві освіти і науки працюють над тим, щоб заклади вищої освіти могли вказувати інформацію про особливі досягнення випускника у додатку до диплома європейського зразка. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МОН.

“Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством юстиції України опрацьовує наказ МОН від 29 грудня 2020 року № 1571 “Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) та додатка до них, зразка академічної довідки”. Чинним цей документ стане після реєстрації в Мін’юсті та опублікування у виданні “Офіційний вісник України”. Інформацію про особливі досягнення випускника заклад вищої освіти може зазначати в додатку до диплома європейського зразка в шостому розділі “Додаткова інформація”. Вимоги до присудження відзнаки також визначають ЗВО самостійно”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що Законом України “Про вищу освіту” встановлено такі види документів про вищу освіту (наукові ступені) за відповідними ступенями:
- диплом молодшого бакалавра;
- диплом бакалавра;
- диплом магістра;
- диплом доктора філософії/доктора мистецтва;
- диплом доктора наук.

Нагадаємо, в Україні більше не видаватимуть “червоних дипломів”.

Українські Національні Новини

Суспільство