ukenru
zaiavu-do-mizhnarodnoho-reiestru-zbytkiv-mozhna-podaty-cherez-diiu-videoinstruktsiia

Заяву до міжнародного Реєстру збитків можна подати через "Дію": відеоінструкція

 • 27931 переглядiв

Через додаток "Дія" українці тепер можуть подавати заявки до міжнародного Реєстру збитків, який слугуватиме основою для майбутнього відшкодування збитків, завданих російською агресією.

Відтепер через застосунок "Дія" можна подати заяву в міжнародний Реєстр збитків, що стане основою для відшкодування збитків від російської агресії. Про це розповів у вівторок віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише УНН.

Подавайте через "Дію" заяви в міжнародний Реєстр збитків. Запускаємо новий важливий сервіс. Дані з міжнародного Реєстру будуть основою для майбутніх репарацій. "Дія" стає важливою частиною передавання й відображення масштабів збитків від російської агресії

- написав Федоров у Telegram, оприлюднивши відеоінструкцію.

Для того, щоб подати заяву, потрібно спочатку оновити "Дію". Потім треба подати заяву через додаток щодо знищення або пошкодження нерухомості, такої як приватний будинок, квартира, дачний або садовий будинок чи інше житлове приміщення. Для подання заяви ви повинні бути власником майна та мати Акт про обстеження від місцевої влади. Це є важливою умовою, вказав Федоров.

За словами Федорова, згодом буде можливість подавати заяви в реєстр про вимушене переміщення, шкоду життю, здоровʼю, тортури та сексуальне насильство. Згодом скарги зможе подавати бізнес і держава.

Нагадаємо

З початку повномасштабної війни українці виграли 397 судових справ проти росії щодо відшкодування збитків, причому 91 рішення було винесено за перші три місяці 2024 року, а 2 квітня 2024 року Гаага відкриє Реєстр збитків для України, щоб приймати заяви від громадян, які постраждали від російського вторгнення.