zahybel-pomichnyka-zaluzhnoho-do-sudu-peredaly-spravu-ofitsera-yakyi-podaruvav-chastiakovu-hranaty

Загибель помічника Залужного: судитимуть офіцера, який подарував Частякову гранати

 • 25759 переглядiв

За інформацією ОГП, спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону направила до суду обвинувальний акт за фактом загибелі Геннадія Частякова, який був помічником ексголовнокомандувача.

До суду передали справу офіцера, який подарував гранати загиблому помічнику ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це пише УНН з посиланням на Офіс генерального прокурора.

Деталі 

За інформацією ОГП, спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону направила до суду обвинувальний акт за фактом загибелі Геннадія Частякова, який був помічником ексголовнокомандувача.

Військовослужбовцю остаточно інкриміновано привласнення та збут боєприпасів, вбивство через необережність, нанесення тяжкого тілесного ушкодження через необережність та незаконне поводження зі зброєю (ч. 4 ст. 410, , ч. 1 ст. 119 , ст. 128, ч. 1 ст. 263 КК України)

- заявили в Офісі генпрокурора.

Слідчі встановили, що 6 листопада 2023 року загиблий святкував свій день народження. Одним із подарунків був ящик. У ньому, серед іншого, знаходилось 6 бойових гранат, подарованих співслужбовцем, які останній отримав у військовій частині під час виконання обов’язків військової служби.

Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух.

Майор ЗСУ загинув на місці. Його 13-річного сина ушпиталено з тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження.

На місці події правоохоронці вилучили ще 5 подібних гранат.

Нагадаємо

Наприкінці березня правоохоронці завершили досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників Головнокомандувача ЗС України, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову.

В ДБР розглядають 4 версії загибелі помічника Залужного. Основною називають - нещасний випадок08.11.23, 13:02 • [views_44700]

Популярні

Новини по темі

Стрімке зростання цін на каву вже має вплив - FT

 • 33853 переглядiв

У Вінниці під час пожежі у квартирі врятували мати з дитиною

 • 20264 переглядiв