ukenru
za-pivroku-ukrai-ntsi-vitratili-na-gorilku-blizko-8-mlrd-griven

За півроку українці витратили на горілку близько 8 млрд гривень

 • 21411 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. У І півріччі цього року жителі України витратили на горілку та лікеро-горілчані вироби 7,8 млрд гривень. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

Протягом звітного періоду найбільше горілки та лікеро-горілчаних виробів купили у роздріб жителі столиці — на 1,9 млрд грн.

Чимало горілки та лікеро-горілчаних виробів придбали жителі Дніпропетровщини та Київщини – на 839 млн грн та 705 млн грн відповідно.

Так, жителі Львівщини придбали горілки на 610 млн грн, жителі Харківщини – на 566 млн грн.

Статистичні дані свідчать також про те, що українці надають перевагу горілці вітчизняного виробника. Левова частина (67,2%) витрат жителів країни йде на горілку українського виробництва, ще 32,8% - на продукт іноземного виробника.

Нагадаємо, що британці за час карантину витратили на алкоголь близько 10 млрд доларів.

Також нагадаємо, у Мінфіні нещодавно підтвердили наміри підвищити акцизи на тютюнові та алкогольні вироби: відразу на 11%. Проте, таку ініціативу вже розкритикували у ВР.

Зокрема, член податкового комітету ВРУ, народний депутат Ніна Южаніна нагадала, що схожу ініціативу заблокували депутати 8-го скликання. І це, за її словами, принесло свої "плоди" - алкогольна галузь протягом року показала значне зростання обсягів реалізації та збереження робочих місць.

Як писав УНН, до ТОП-5 надійних виробників алкоголю в Україні фахівці відносять: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Прайм", "Др. Житник", "Малинівка") і ТОВ "Атлантіс".

Українські Національні Новини

Економіка