ukenru
za-maybutnye-futbolna-tsk-politichna-shtuka-bo-polya-zbuduvali-a-zlovzhivan-ne-znayshli

"За майбутнє”: футбольна ТСК - “політична штука”, бо поля збудували, а зловживань не знайшли

 • 12360 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. На поточному тижні очікується голосування парламенту за підсумками якого депутати вирішать, чи продовжувати роботу футбольної ТСК. Комісія вивчає питання будівництва футбольних міні-майданчиків протягом 2017-2018 рр і вже пропрацювала пів року. Втім, остаточний свій звіт ТСК представити не змогла, а тому й просить Раду продовжити її повноваження ще на пів року, нібито для збору даних від Рахункової палати. Про недоцільність підтримки такого рішення парламентом, на прикладі свого округу, розповіла УНН нардеп Лариса Білозір.

Роботу ТСК політик називає “надуманою” і пояснює, чому не голосуватиме за продовження її роботи.

“Ця ТСК вже пропрацювала ж пів року. Я ж була депутатом обласної ради (Вінниччина). Що стосується цих майданчиків, у мене зокрема на окрузі було будівництво у Чернівецькому районі, в Тульчинському, в Бердшадському. І ви знаєте, все нормально! Навіть Рахункова палата досліджувала Вінницьку область і ніяких порушень не знайдено І знаєте, раніше хоч робили ці майданчики, а на сьогодні взагалі немає цієї програми. То було 200 млн грн, і два роки поспіль громади брали участь у конкурсі. Були окремі комісії, і дуже багато сільських громад, діти яких навіть не мріяли про таке, отримали поля”, - розповіла нардеп і додала, що коли в когось і виникають якісь питання стосовно доцільності витрачених коштів, то це компетенція правоохоронців, а не народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Слузі народу" вважають, що "футбольна" ТСК себе вже вичерпала

“У нас на Вінниччині, принаймні, ніяких порушень не зафіксовано”, - уточнила вона.

Білозір зауважила, що особисто з президентом УАФ Андрієм Павелком не знайома, але жодного разу від Асоціації не отримувала відмов.

“Я скільки разів зверталася до Павелка, до його Асоціації – ніколи не відмовляли. Завжди і м'ячі надавали. І от восени привезли нам збірну України ветеранів футболу, був Ващук. Це була така подія для нас. УАФ всі витрати взяла на себе, а діти сільські були просто в шоці”, - зазначила нардеп.

Щодо роботи “футбольної” ТСК, то Білозір вважає її “політичною штукою”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У парламенті заявили про замовне створення футбольної слідчої комісії

“Якщо вони пропрацювали пів року і немає результатів…. Думаю, що це якась надумана справа, політична штука, яка для того, щоб можливо нашкодити пану Павелку. Якщо завтра буде стояти таке питання – я б не голосувала за її продовження.

Я, до речі, особисто бачила звіт по Вінниччині, по освоєнню державних коштів – зауважень ніяких не було. А на окрузі у себе я бачу повноцінні майданчики, нормальні. Більше того там було співфінансування з місцевих бюджетів. Це гарна справа для дітей і от вже цього року таких майданчиків нема.

Щодо нібито зловживань, то я, навіть, подавала запити депутатські, однак ніяких порушень ні поліція, ні прокуратура не встановили. Мені здається, що то гарна справа була зроблена. І головне, що вона робилася у маленьких селах, а не лише у містах. За цих фактично два роки вдалося дітям у селах зробити поля”, - резюмувала вона.

Як писав УНН, футбольна ТСК пропрацювала вже 6 місяців. За відведений законом термін депутати не змогли дійти якихось остаточних і консолідованих висновків.

Хоча, за цей період члени ТСК неодноразово заслуховували правоохоронців, відвідували збудовані міні-поля у столиці та побували на заводі із виробництва штучного футбольного покриття.

Також нагадаємо, у НАБУ вказували, що не мають достатніх підстав для вручення кому-небудь підозр у так званих "футбольних справах". 

Українські Національні Новини

Політика