“Смак білого напівсолодкого добре розкривають рибні страви. Наприклад, наш "місцевий" делікатес — червона кефаль (чи барабулька), що водиться в Чорному та Азовському морях.
Кращий спосіб зберегти смакові якості барабульки — запекти та подати з лагідним соусом: беремо пару збитих жовтків, трішки вершкового масла, червоного винного оцту, цибулю, тим’ян, сік лимону, змішуємо та кип‘ятимо хвилин 5 на водяній бані.
Насолоджуємося”, — йдеться у дописі.
Щодо червоного вина Кабарне, то воно прекрасно смакує із м’ясом, радять експерти.
“Каберне — це насичене червоне вино з терпким смаком, тому подавати його треба з жирними сортами м’яса у смаженому або копченому вигляді. Щоб страва вийшла соковитою, використовуйте маринад. До свинини краще підійде суміш з гірчиці, меду та хмелі-сунелі. Яловичина гарно поєднується з кисло-солодкими соусами та прованськими травами”, — зауважили знавці.
Як писав УНН, українське вино стає все більш популярним: його продажі за два роки зросли майже на чверть.