z-pochatku-epidsezonu-pomerly-dvoie-ukraintsiv-khvorykh-na-hryp-tsentr-hromadskoho-zdorovia

З початку епідсезону померли двоє українців хворих на грип - Центр громадського здоров’я

 • 27637 переглядiв

З початку епідемічного сезону 1,5 мільйона українців захворіли на ГРВІ, що на 35,7% більше, ніж торік; двоє померли від грипу, обидва не були вакциновані проти грипу та COVID-19.

З початку жовтня на ГРВІ перехворіло 1,5 млн українців, що на 35,7% більше показника за аналогічний період сезону 2022–2023 року. Також було зареєстровано дві смерті серед хворих на грип. Про це йдеться в інформаційному бюлетені Центру громадського здоров’я МОЗ, пише УНН.

Зареєстровано 2 летальні випадки серед пацієнтів з діагнозом "грип": в одному — визначено фрагменти РНК вірусів грипу A не субтипованих, у другому — одночасно фрагменти РНК вірусів грипу типу B та SARS-CoV-2, що підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). В обох випадках пацієнти не мали профілактичних щеплень проти грипу й COVID-19.

- зазначено у звіті Центру громадського здоров'я.

Деталі

Зазначається, що кількість захворівших на ГРВІ  з 2 жовтня до 17 грудня 2023 року (1,5 млн українців - ред.), на 35,7% більша за аналогічний період сезону 2022–2023 років.

Частка дітей серед захворілих осіб становить 56,1%.

У Центрі громадського здоров'я при МОЗ також зазначили, що проти грипу нині вакциновано 118 846 осіб, зокрема 73 575 - із груп медичного та епідемічного ризику, що становить 0,9% від загальної цільової групи.

За минулий тиждень інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ, включно із COVID-19, становить 433,9 на 100 000 населення, що на 10,2% менше епідемічного порога, розрахованого для України, і на рівні аналогічного показника минулого тижня

 У 10 (40%) регіонах України зафіксовано регіональне географічне поширення вірусів грипу; в системах рутинного і дозорного епіднагляду частка зразків, у яких виявлено віруси грипу A та B, становить 9,9%.

- йдеться в інформ-бюлетені.

Крім того, минулого тижня профілактичні щеплення від грипу отримали 5 542 особи. Але зафіксовано 60 летальних випадків серед осіб із позитивними результатами тестування на антиген SARS-CoV-2.


Додатково

Дані рутинного епіднагляду за 50 тиждень 2023 року отримано від закладів охорони здоров’я усіх областей України, крім Луганської.

Значення інтенсивного показника захворюваності розраховано на основі кількості всіх зареєстрованих випадків ГРВІ (грип, аденовірус, риновірус, парагрип, COVID-19 та інші).

Нагадаємо

З початку жовтня через коронавірусну інфекцію в Україні померла 341 доросла людина та двоє дітей. 

Павло Башинський

Здоров'я

Популярні

Новини по темі

СБУ оголосила в розшук російського олігарха Фрідмана

 • 28280 переглядiв