yevropeiska-merezha-operatoriv-rozghliadaie-zbilshennia-importu-elektroenerhii-v-ukrainu-vzymku-ukrenerho

Європейська мережа операторів розглядає збільшення імпорту електроенергії в Україну взимку - "Укренерго"

 • 30467 переглядiв

ENTSO-E опрацьовує можливості збільшення імпорту електроенергії до України на зимовий період. "Укренерго" очікує рішення в найближчі тижні-місяці для мінімізації дефіциту електроенергії.

Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії (ENTSO-E) за проханням "Укренерго" опрацьовує можливості для збільшення імпорту електроенергії до України взимку. Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час брифінгу, передає УНН.

Деталі

У нашої енергосистеми пропускна здатність для імпортного ресурсу є досить значною. Обмежуючим фактором сьогодні для імпорту є певні вузькі місця в європейській стороні саме в їхній мережі. І зараз за нашими дуже наполегливими проханнями асоціація європейських операторів, яка називається ENTSO-E розраховує, яким чином можна оминути ці вузькі місця в європейській мережі і наскільки можна буде на зиму збільшити імпорт в Україну, щоб знизити дефіцит

- сказав Кудрицький.

Він зазначив, що "Укренерго" очікує таке рішення до зими, в найближчі тижні-місяці.

Наша ціль мінімізувати цей дефіцит, який буде взимку. В умовах, коли генерація внаслідок російських ударів досить сильно постраждала, ми магістральною мережею підстраховуємо генеруючі потужності, що випали через атаки ворога, і забезпечуючи можливость імпортувати, ми доставляємо додатковий ресурс системі

- додав Кудрицький.

Нагадаємо

Якщо не буде нових, масштабних пошкоджень енергостанцій, то ситуація в енергосистемі матиме тенденцію до покращення в наступні декілька тижнів.

Популярні

Новини по темі