ukenru
yevlash-rozpoviv-chym-ukrainska-ppo-mozhe-zbyvaty-tsyrkony-rf

Євлаш розповів, чим українська ППО може збивати "Циркони" рф

 • 27998 переглядiв

Україна має системи протиповітряної оборони, такі як SAMP/T і Patriot, які можуть збивати російські гіперзвукові ракети "Циркон", але потребує більше таких систем для захисту критично важливої інфраструктури вздовж великої лінії фронту, за словами речника Повітряних сил України.

Повітряні сили України можуть збивати російські ракети "Циркон" за допомогою систем SAMP/T та Patriot. Проте Україна потребує більше таких систем ППО. Про це повідомив речник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш в ефірі Радіо Свободи, передає кореспондент УНН.

Деталі

На запитання, чи є чим протистояти балістиці Повітряним силам сьогодні, чи це можуть збивати лише Patriot, Євлаш відповів: "Звичайно. Наприклад проти балістики ще використовуються такий комплекс, як SAMP/T. Але звісно, що балістика це складний ракетний комплекс й перехопити його дещо складніше. Однак завдяки нашим партнерам ми маємо засоби ураження, звісно нам їх потрібно більше, оскільки дуже великий фронт".

За його словами, у ворога дуже багато різних ракет, які вони застосовують досить інтенсивно.

В КНДІСЕ розповіли, скільки вибухівки міститься у бойовій частині ракети "Циркон"27.03.24, 11:14 • [views_0]

Для того, щоб прикрити хоча б якусь основну частину, застосовуючи різні нестандартні підходи, креативні підходи маневрування, нам необхідно більше цих систем, оскільки в нас є й атомні електростанції, у нас є гідроелектростанції тощо, й все це потребує потужного підсилення

- зазначив Євлаш.

Він зауважив, що "Циркон" - це дуже-дуже швидка зброя.

Якщо ми говоримо про "Циркони", то це приблизно 8-9 Махів. Це неймовірно швидко. Однак коли ці ракети заходять на ударну траєкторію, їх швидкість спадає. Вона стає дозвуковою. Десь 4,5 Махи. Саме в цей момент ми можемо застосовувати наші комплекси, які є протибалістичними. Це SAMP/T, Patriot, які можуть завдавати потужних уражень й збивати навіть от таку зброю

- розповів Євлаш. 

Військовий експерт: характеристики, які дали росіяни "Циркону" - перебільшені27.03.24, 12:30 • [views_0]