yes-vymusheno-skorochuie-vytraty-dyplomativ-cherez-perevytraty-biudzhetu-financial-times

ЄС вимушено скорочує витрати дипломатів через перевитрати бюджету - Financial Times

 • 19321 переглядiв

Європейська служба зовнішніх справ ЄС змушена скоротити витрати на 43 млн євро через перевищення бюджету. Дипломатам рекомендують відмовитись від поїздок, вечірок та посилення безпеки резиденцій.

Дипломатів Європейського Союзу просять відмовитись від запланованих поїздок, скасувати вечірки та відкласти роботу із посилення безпеки їхніх резиденцій через перевиконання бюджету Європейської служби зовнішніх справ – зовнішньополітичного відомства ЄС. Про це з власних джерел стало відомо Financial Times, передає УНН.

Деталі 

Зокрема, одразу п'ять співрозмовників видання заявили, що Європейська служба зовнішніх справ ЄС змушена скоротити 43 мільйони євро витрат, або майже 5% запланованого бюджету, через цьогорічне перевищення бюджету.

Згідно з правилами поточного семирічного бюджету ЄС, усі його відомства повинні утримувати щорічне зростання витрат, не пов'язаних із виплатою заробітної плати, в межах 2%.

Перевитрати зовнішньополітичної служби Євросоюзу в абсолютному вираженні виявились найбільшими.Наразі у службі шукають кроки, які дозволять закрити дефіцит бюджету.

Представник відомства заявив, що там скоротили "всі можливі витрати" і вдвічі зменшили бюджети 145 закордонних представництв, "попри руйнівний вплив на нашу глобальну діяльність".

Reuters: уряд Німеччини схвалив бюджет на 2025 рік. Згідно з ним, допомогу Україні мають скоротити17.07.24, 17:07

Доповнення

У розмові з FT посадовці визнали, що скорочення вже призвели до скасування деяких заходів – зокрема щорічного прийняття в Генасамблеї ООН.

Також дипломати ЄС вказують і на проблеми через скорочення бюджету. Так, близько 50 зі 145 дипломатичних місій мають критичні проблеми з безпекою, але грошей на оновлення замків, заґратованих вікон чи встановлення камер немає.

Окрім того, деякі резиденції послів Євросоюзу непридатні для проживання, тож посли за власний кошт орендують житло.

У FT нагадують, що генеральний секретар Європейської служби зовнішніх справ Стефано Санніно ще в березні попередив, що відомство "вкрай недофінансоване" і його бюджет у понад 880 мільйонів євро на рік не відповідає рівню інфляції.

Нагадаємо

Звіт Європейської туристичної комісії підтверджує значне зростання міжнародного туристичного попиту на Європу.

Міжнародні витрати на туризм у регіоні очікуються досягти рекордної позначки в 800 мільярдів євро цього року, що на 37% перевищує показники до пандемії.

Популярні

Новини по темі

Ефективність “калібрів” викликає питання – Плетенчук

 • 29437 переглядiв