ukenru
yes-mozhe-skhvaliti-amerikansku-vaktsinu-johnson-johnson

ЄС може схвалити американську вакцину Johnson & Johnson

 • 15761 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) отримало заявку на реєстрацію вакцини Janssen, яку розробила американська компанія Johnson & Johnson. Про це пише УНН з посиланням на сайт ЕМА.

Деталі

Інформують, що комітет з лікарських засобів для людини (CHMP) оцінить вакцину Janssen за прискореним графіком. Комітет може надати висновок до середини березня 2021 року за умови, якщо вакцина буде безпечною та ефективною.

Такий короткий час для оцінки можливий лише тому, що EMA вже переглянула деякі дані під час постійного огляду. На цьому етапі EMA оцінила якість та дані лабораторних досліджень, які вивчали, наскільки вакцина ініціює вироблення антитіл та імунних клітин.

Потім Європейська Комісія ухвалить рішення про надання умовного маркетингового дозволу.

Нагадаємо

Це четверта заявка на реєстрацію вакцини проти COVID-19 з початку поточної пандемії. Раніше дозволили використовувати вакцини BioNTech / Pfizer, Moderna та AstraZeneca. 

Компанія Johnson & Johnson оголосила, що направила заявку американському регулятору, а також у ПАР на схвалення використання її вакцини від коронавірусу в надзвичайних обставинах.

Українські Національні Новини

Здоров'я