yes-maie-pidhotuvatysia-do-katastrofichnykh-naslidkiv-zminu-klimatu-yevropeiska-ahentsiia-dovkillia

ЄС має підготуватися до "катастрофічних" наслідків зміну клімату - Європейська агенція довкілля

 • 22786 переглядiв

Якщо не вжити заходів, Європа зіткнеться з катастрофічними наслідками зміни клімату, такими як смертоносна спека, повені та понад 1 трильйон євро щорічних економічних втрат від затоплення прибережних територій до кінця століття.

Країни Європи повинні підготуватися до "катастрофічних" небезпек через зміну клімату в цьому столітті -  від повеней до смертоносних теплових хвиль. Про це попередила в понеділок Європейська агенція довкілля (EEA), передає УНН із посиланням на Reuters. 

Деталі 

Як зазначається, температура європейського континенту вдвічі перевищує загальносвітову. Навіть якщо країнам вдасться сповільнити потепління, глобальна температура вже більш ніж на 1С вища, ніж у доіндустріальну епоху.

На думку EEA, наслідки частково залежатимуть від того, чи будуть політики діяти зараз, щоб підготувати суспільство - наприклад, перебудовуючи інфраструктуру і запроваджуючи закони, що захищають працівників на відкритому повітрі від смертельної спеки.

На думку фахівців, більшість із 36 кліматичних ризиків, з якими стикається Європа, можуть сягнути "критичного або катастрофічного рівня" в цьому столітті. До них належать ризики для здоров'я, рослинництва та інфраструктури.

У песимістичному сценарії, до кінця століття, за даними "сотні тисяч людей загинуть від теплових хвиль, а економічні втрати тільки від прибережних повеней можуть перевищити 1 трильйон євро на рік".

Як пише Reuters, Європейська комісія опублікує свою відповідь на доповідь Європейської агенції довкілля у вівторок.

Мінекономіки представило проєкт Національного плану з енергетики та клімату до 2030 року14.02.24, 17:03

Популярні

Новини по темі

ЄС про слова Папи Римського: "Мир у руках путіна"

 • 63314 переглядiв

Постачання продуктів для ЗСУ: ДОТ уклав перші договори

 • 31771 переглядiв

Шольц відкинув слова Папи щодо "білого прапора"

 • 47291 переглядiв

На Херсонщині 24-річний чоловік підірвався на російській міні

 • 24709 переглядiв