ukenru
yaponska-prokuratura-mozhe-dopitati-druzhinu-karlosa-gona

Японська прокуратура може допитати дружину Карлоса Гона

 • 8962 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Токійська прокуратура найближчим часом може допитати дружину колишнього голови франко-японського автомобільного альянсу Renault - Nissan - Mitsubishi Карлоса Гона. Про це в неділю повідомило японське суспільне телебачення NHK, передає УНН.

Відзначається, що відповідний запит вже був направлений прокуратурою в столичний суд. Раніше в ході повторного арешту Карлоса Гона японські правоохоронці також конфіскували у його дружини Керол телефон і паспорт, хоча вона не є підозрюваною у цій справі. Адвокати Гона назвали такі дії прокуратури неприпустимими та спробували опротестувати новий арешт свого підзахисного, проте Токійський окружний суд не задовольнив їх клопотання.

У четвер вранці в квартиру Гона в центрі японської столиці прийшли представники токійській прокуратури та вивезли його звідти на автомобілі. Після цього він був доставлений в прокуратуру для проведення процедури арешту. Це вже четвертий ордер на арешт, виданий щодо Гона. Для японської системи правосуддя не характерний повторний арешт підозрюваного після того, як він вже був відпущений під заставу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автокомпанію Renault очолить шеф виробника шин Michelin

Токійська прокуратура має намір висунути проти Гона нові звинувачення у фінансових махінаціях і зловживанні довірою. Згідно з попереднім розслідуванням, сума в розмірі 32 млн доларів надійшла представнику концерну в Омані з підконтрольного Гону "президентського фонду". При цьому частина коштів в розмірі 5 млн доларів була переведена через фіктивну компанію і, імовірно, була задіяна для покупки яхти, якою користувалися Гон і його сім'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Nissan і Mitsubishi закриють спільну компанію

Як повідомляв УНН, Карлоса Гона заарештували 19 листопада 2018 року в Токіо. Його звинуватили у фінансових махінаціях під час роботи в Nissan.

Після цього його позбавили посад голови правління у Nissan і Mitsubishi. У Renault замість заарештованого Гона в грудні вирішили тимчасово поставити на чолі компанії Тьєррі Болоре.

Українські Національні Новини

Новини Світу