ukenru
yaponiya-maye-namir-zapustiti-pershiy-u-sviti-derevyaniy-suputnik-pidgotovku-rozpochnut-2022-roku

Японія має намір запустити перший у світі дерев'яний супутник: підготовку розпочнуть 2022 року

 • 20388 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Японія заявила про намір запустити перший у світі дерев'яний супутник. На початку 2022 року фахівці приступлять до технічних експериментів, повідомляє УНН з посиланням на Kyodo.

Деталі

Вже в лютому 2022 року астронавти Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) повинні закріпити зовні дослідницького модуля на Міжнародній космічній станції зразки деревини для вивчення їх властивостей і міцності в умовах відкритого космосу.

Зазначається, що для експерименту були обрані Магнолія, гірський різновид сакури ямадзакура, а також кам'яна береза. Виготовлені з цих сортів деревини панелі проведуть у відкритому космосі дев'ять місяців, після чого вчені остаточно вирішать, який матеріал найкраще підійде для виготовлення супутника.

Супутник хочуть зробити у вигляді невеликого куба з гранню 10 см. Зовні будуть встановлені сонячні елементи, а інше необхідне електронне обладнання, включаючи антену, розмістять всередині. Розробкою супутника займаються фахівці з Кіотського університету і компанії Sumitomo Forestry за підтримки JAXA.

Запуск супутника намічений на 2023 рік. Вчені вважають, що цей експеримент зможе довести придатність дерева в якості екологічно чистого матеріалу для виробництва космічних апаратів.

Додамо

Тим часом, Іран використовував ракету для відправки трьох дослідницьких пристроїв у космос.

Офіційний представник Міністерства оборони країни повідомив, що Іран, який має одну з найбільших ракетних програм на Близькому Сході, зазнав кілька невдач при запуску супутників за останні кілька років через технічні проблеми.

Ракета-носій "Simorgh", що перекладається як "Фенікс", запустила три дослідні апарати на висоту в 470 кілометрів.

Українські Національні Новини

Новини Світу