vymahav-10-tys-dolariv-za-vstup-na-mahistraturu-na-khabari-vykryly-zavkafedry-kharkivskoho-vyshu

Вимагав 10 тис. доларів за вступ на магістратуру: на хабарі викрили завкафедри харківського вишу

 • 10368 переглядiв

У Харкові затримано завідувача кафедри університету за вимагання $10 тис за вступ на магістратуру. Підозрюваний обіцяв допомогу з уникненням мобілізації та вирішенням усіх питань під час вступної кампанії.

Правоохоронці повідомили про підозру завідувачу кафедри одного з вишів в Харкові. Освітянина підозрюють у вимаганні та отриманні 10 тисяч доларів  за безперешкодний вступ на навчання на магістратуру. Про це УНН повідомляє із посиланням на обласну прокуратуру. 

Деталі 

За даними слідства, завідувач кафедри одного з харківських університетів вимагав гроші за безперешкодний вступ на навчання для здобуття повної вищої освіти за ступенем "магістр". 

У червні цього року, дізнавшись про бажання чоловіка вступити до вишу, науковець повідомив, що це коштуватиме 10 тисяч доларів США.

У цю суму, окрім можливості уникнення мобілізації до лав ЗСУ, за словами підозрюваного, входила "підтримка" під час вступної кампанії та вирішення усіх "проблемних питань".  У разі відмови передати гроші завідувач кафедри пригрозив чоловіку тим, що він взагалі не зможе вступити до вищого навчального закладу.

Науковця затримали одразу після одержання ним грошей.  Йому повідомили про підозру за фактом вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, додали у прокуратурі.

Вступники подали понад 995 тисяч заяв до вишів01.08.24, 12:46

Популярні

Новини по темі

Кількість жертв зсувів ґрунту в Індії зросла до 277

 • 11579 переглядiв

Вступники подали понад 995 тисяч заяв до вишів

 • 11368 переглядiв