vykraly-maizhe-15-mln-hrn-z-rakhunkiv-zahyblykh-ukrainskykh-viiskovykh-zatrymano-bandu-shakhraiv

Викрали майже 1,5 млн грн з рахунків загиблих українських військових: затримано банду шахраїв

 • 13497 переглядiв

Банда шахраїв, до складу якої входили співробітник судово-медичного бюро, ІТ-спеціаліст та рецидивіст, викрала майже 1,5 мільйона гривень з банківських рахунків загиблих українських військовослужбовців, отримавши доступ до їхніх особистих речей та зламавши банківські додатки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали шахраїв, які викрадали кошти з банківських рахунків загиблих військовослужбовців ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

За матеріалами справи, зловмисники знімали всі заощадження військових, тіла яких доправляли на судово-медичну експертизу до Дніпра. Для вчинення злочину фігуранти залучили працівника обласного бюро судмедекспертизи. Він викрадав особисті речі полеглих воїнів на території моргу,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що серед награбованих предметів: платіжні картки та мобільні телефони, номери яких були зареєстровані в інтернет-банкінгу. Через ці гаджети зловмисники входили до банківських додатків і переводили гроші на власні рахунки. У такий спосіб фігуранти також оформлювали онлайн-кредити, а потім обготівковували їх у найближчих банкоматах.

Шахраї намагалися провести оборудки якомога швидше, допоки фінустанови не отримали інформацію про смерть реальних власників банківських рахунків. Таким чином зловмисники привласнили майже 1,5 млн грн, які належали загиблим захисникам України.

Співробітники СБУ та Нацполіції затримали всіх п’ятьох учасників "схеми", які, за даними слідства, діяли у складі злочинного угруповання. Окрім працівника бюро судмедекспертизи до складу банди входив ІТ-фахівець, який "зламував" банківські додатки полеглих воїнів, а також рецидивіст, який уже має судимість.

Під час обшуків у помешканнях та автомобілях затриманих вилучено мобільні телефони, сім-карти та банківські картки фігурантів, а також картки, особисті речі та форму загиблих військовослужбовців.

На підставі зібраних доказів зловмисникам повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч .4 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах);
  • ч. 4 ст. 185 (крадіжка);
  • ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж, за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Пастор завербував синів до "роботи" на рф - СБУ09.07.24, 10:50

Популярні

Новини по темі

Reuters: Японія прагне посилити співпрацю з НАТО

 • 14378 переглядiв

Норвегія передасть Україні запчастини до вертольотів Sea King

 • 104536 переглядiв