ukenru
vyishov-treiler-do-filmu-budynok-slovo-neskinchennyi-roman-pro-pysmennykiv-rozstrilianoho-vidrodzhennia

Вийшов трейлер до фільму “Будинок “Слово”. Нескінченний роман” про письменників "розстріляного відродження"

 • 21516 переглядiв

Презентовано трейлер українського художнього фільму "Дім Слова. Нескінченний роман" про драматичну історію українських письменників часів "розстріляного відродження" 1927 року, який вийде на екрани національних кінотеатрів 9 травня.

20 березня офіційно презентували трейлер до українського художнього фільму "Будинок "Слово". Нескінченний роман", що присвячений історії українських письменників доби "розстріляного відродження". Цей фільм вийде у національний кінопрокат 9 травня. Про це повідомило Державне агентство України з питань кіно, передає УНН.

Деталі

Презентація офіційного трейлера до художнього фільму "Будинок "Слово". Нескінченний роман" режисера Тараса Томенка відбулась  Українському кризовому медіа-центрі.

Згідно з даними ДержКіно цей фільм розповідає драматичну історію українських письменників доби "розстріляного відродження", події якого розгортаються у 1927 році.

"За наказом Сталіна у Харкові збудовано кооперативний будинок "Слово". Найвидатніших українських письменників заселяють у комфортні квартири. Усі вони стали учасниками експерименту, спрямованого на виведення нового типу радянського письменника та тотальний контроль за процесом творчості з метою створення єдиного художнього методу соціалістичного реалізму та не кожен із письменників погоджується оспівувати культ Сталіна. Неочікувано для мешканців будинку "Слово" до них підселяють нікому не відомого молодого письменника Володимира Акімова. Хто він? Ніхто не знає. З його появою в будинку "Слово" починають розгортатися дивні події, про що й досі мовчать його стіни.

- розповіли в ДержКіно.

Головні ролі у фільмі зіграли: Дмитро Олійник, В’ячеслав Довженко, Ніна Набока та Марина Кошкіна. А продюсерами картини виступили - Юлія Чернявська, Олег Щербина, Пилип Іллєнко та Ростислав Мартинюк.

Виробництво фільму здійснила компанія Fresh Production Group за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міжнародного благодійного фонду "Солідарність". Кінотеатральним дистриб’ютором фільму стала компанія B&H.

- додали в агенстві.

У національний кінопрокат кіно вийде 9 травня.

Нагадаємо

Організатори фестивалю "російського фільму" в Парижі включили до програми культовий український фільм "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова, що спонукало українських дипломатів звернутися до французької влади з приводу цього кричущого випадку.

Павло Башинський

Культура