vybukh-stavsia-na-skladi-feierverkiv-u-bolharii-ye-zahyblyi-i-postrazhdali--2

Вибух стався на складі феєрверків у Болгарії: є загиблий і постраждалі

 • 11670 переглядiв

У Болгарії стався потужний вибух на складі феєрверків, що призвів до пожежі. Один чоловік загинув, кілька осіб поранено, евакуйовано місцевих жителів, пожежа триває.

Вибух стався на складі феєрверків біля Елін-Пеліна у Болгарії, є постраждалі, один чоловік загинув, повідомляють болгарська служба Deutsche Welle та BNR, пише УНН.

Деталі

У Болгарії напередодні близько 18:30 за місцевим часом стався вибух на складі феєрверків, що призвело до величезної пожежі.

За словами очевидців, раптово пролунав сильний "грім", після чого спалахнула потужна пожежа. Також стався другий вибух, який був сильнішим за перший. Жителі кажуть, що їхні будинки хитало, були вибиті вікна та обсипалася штукатурка. За попередньою інформацією, горіли три склади феєрверків.

Станом на 20:30 за місцевим часом було відомо, що серйозно постраждали двоє - 40-річний чоловік і 30-річна жінка, їх госпіталізували. У жінки, як повідомлялося, було 70% опіків. О 18:35 до рятувальників надходила інформація про чотирьох постраждалих.

"Горять три склади. Ми вивезли двох постраждалих - чоловіка і жінку, яка отримала тяжкі поранення. За непідтвердженою інформацією, постраждали ще співробітники. Безперервно гримить і тріщить", - сказав генсек Міністерства внутрішніх справ країни Дімітар Кангалджиєв з місця події.

О 20:00 міністр внутрішніх справ країни Калин Стоянов заявив, що ситуація дуже серйозна.

О 20:30 через BG Alert було оголошено про евакуацію. Над районом аварії утворився густий дим, який роздував вітер. Також падаючі уламки підпалили дах складу великої торгової мережі.

За даними BNR, один чоловік, який постраждав внаслідок вибухів на складі феєрверків поблизу села Елін-Пелін, помер. У лікарні імені Пирогова, куди було госпіталізовано постраждалих, сказали, що лікарі зробили все можливе. Стан 20-річної постраждалої дівчини, яка має 85% опіків, залишається критичним.

Є інформація, що на складі залишилися дві особи, одна з яких – син власника.

Склад, де зберігається близько двох тонн тротилового еквівалента, як вказано, не постраждав.

Міністр внутрішніх справ Калин Стоянов повідомив, що у центрі складської бази спостерігається сильне горіння, яке продовжується. За його словами, весь вечір протягом кожної години над районом літали дрони, за допомогою яких відстежувалася вся ситуація, також очікується проліт над районом вертольота військових. Після цього буде ухвалено рішення про те, чи приєднається вертоліт до гасіння. З складу, що спалахнув, все ще чути вибухи. Калин Стоянов зазначив, що будь-які дії на місці події розпочнуться не раніше ніж через 24 години після останнього вибуху.

Рано-вранці 26 липня, як вказано, знову спалахнув склад продовольчої мережі, який знаходиться поряд зі складами з феєрверками. Пожежники повідомили, що під час гасіння пожежі з даху падали піротехнічні вироби, тож склад продовжує горіти. За словами Стоянова, вибухи відновилися близько 5 години ранку, і зараз триває спостереження за їх інтенсивністю, і, швидше за все, вони триватимуть ще кілька годин.

Зазначається, що версії вибуху феєрверків на складах біля села Елін-Пелін є різними - від людського чинника до кульової блискавки.

У Болгарії на території ТЕС затримали українця. Його підозрюють у шпигунстві - ЗМІ19.06.24, 18:12

Популярні

Новини по темі