vybory-u-ssha-harris-oholosyt-kandydata-u-vitseprezydenty-5-lypnia

Вибори у США: Гарріс оголосить кандидата у віцепрезиденти 5 липня

 • 11381 переглядiв

Віцепрезидентка США Камала Гарріс оголосить свого кандидата у віцепрезиденти 5 липня. Перший спільний мітинг відбудеться 6 серпня у Філадельфії, після чого вони відвідають ще шість міст.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс оголосить про своє рішення щодо кандидата у віцепрезиденти  в понеділок, 5 липня. Вже 6 серпня Гарріс проведе з ним свій перший мітинг у Філадельфії, штат Пенсільванія. Про це УНН повідомляє із посиланням на Reuters. 

Деталі 

Після Філадельфії Гарріс і її кандидат у віцепрезиденти відвідають ще шість міст, включно із західним Вісконсіном, Детройтом і Лас-Вегасом, ідеться в заяві кампанії, опублікованій пізно ввечері у вівторок. Також там додається "переконливе нагадування", що Гарріс "не ухвалила рішення щодо кандидата в кандидати".

Як зазначає Reuters, місце першої зупинки вказує на те, що губернатор Пенсільванії Джош Шапіро очолив короткий список кандидатів у кандидати, і що кампанія Гарріс вирішила, що штат, який демократи відвоювали в республіканців 2020 року, знову має стати переможним.

Обама офіційно підтримав Гарріс як кандидата в президенти США26.07.24, 13:59

За словами джерел, очікується, що Гарріс оголосить про своє рішення вже в понеділок, перед мітингом у Філадельфії. 

До короткого списку кандидатів, яких розглядають, входять Шапіро, губернатор Кентуккі Енді Бешир, сенатор США від Аризони Марк Келлі, губернатор Міннесоти Тім Вальц і міністр транспорту Піт Баттіджиг.

Якщо вибір впаде на Шапіро, кампанія Гарріс, найімовірніше, розраховує на те, що популярний 51-річний губернатор допоможе здобути перемогу в штаті в листопаді.

Шапіро також стане другим в історії США єврейським кандидатом у віцепрезиденти, після невдалої спроби Джо Лібермана 2000 року разом з Елом Гором.

Команда Трампа почала атакувати Камалу Гарріс: "хапаються за кожну соломинку" - Politico26.07.24, 15:14

Популярні

Новини по темі