ukenru
vr-zaproponuvali-ukhvaliti-v-tsilomu-zakon-schodo-zaboroni-prorosiyskikh-partiy

Раді рекомендують ухвалити в цілому закон про заборону проросійських партій

 • 89197 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Комітет з питань правової політики рекомендував Верховній Раді ухвалити в цілому закон щодо заборони політичних партій. Про це повідомила голова підкомітету з питань політичної реформи та конституційного права комітету ВР з питань правової політики, нардеп Ольга Совгиря, передає УНН.

Цитата

"Комітет з питань правової політики ухвалив на своєму засіданні рішення рекомендувати Верховній Раді ухвалити в цілому проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій від 28. 03. 2022 р. № 7172-1 , із двома комітетськими правками", - написала Совгиря.

Деталі

За її словами, внесені правки такого змісту:

• Статтю 60 регламенту Верховної Ради України доповнити новою частиною шостою такого змісту:

"6. У разі затвердження Президентом України рішення Ради національної безпеки і оборони України про зупинення діяльності політичної партії, яка сформувала у Верховній Раді депутатську фракцію, діяльність такої депутатської фракції зупиняється з моменту оголошення про це головою Верховної Ради. Зупинення діяльності депутатської фракції має наслідком зупинення прав цієї депутатської фракції, що передбачені цим регламентом та відповідними постановами Верховної Ради".

• Прикінцеві положення законопроекту доповнити пунктом такого змісту:

"Кабінету Міністрів України протягом місяця з моменту набрання чинності цим законом внести на розгляд Верховної Ради України проект закону про наслідки ухвалення судом рішення про заборону політичної партії для статусу депутатів місцевих рад".

Совгиря зазначила, що найближчим часом закон буде внесений на розгляд Верховної Ради.

Доповнення

Рада проголосувала у першому читанні порядок заборони проросійських партій.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який визначатиме процедуру та наслідки заборони проросійських партій в Україні.

Перед цим, на час дії воєнного стану в Україні, РНБО України ухвалила рішення припинити діяльність 11 партій.

Українські Національні Новини

Політика