ukenru
vismom-ukrayinskim-moryakam-prodovzhili-aresht-u-rf

Вісьмом українським морякам продовжили арешт у РФ

 • 9458 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Лефортовский суд Москви продовжив до 24 квітня строк утримання під вартою вісьмох з 24 полонених українських моряків, захоплених Росією в районі Керченської протоки в Азовському морі. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Суд постановив задовольнити клопотання слідчих органів і продовжити термін утримання під вартою до 24 квітня Богдана Головаша, Сергія Попова, Володимира Терещенка і Андрія Шевченка", - оголосив рішення суддя Сергій Рябцев.

Раніше суд продовжив строк утримання під вартою чотирьох моряків – Романа Мокряка, Андрія Оприско, Євгена Семидоцького і Сергія Цибизова.

Раніше повідомлялося, що ФСБ РФ вимагатиме продовження терміну утримання полонених українських моряків під вартою до 26 квітня.

Як повідомляв УНН, термін попереднього слідства стосовно військовополонених українських моряків продовжили до 25 травня.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі.

24 українських моряка заарештували в Криму на два місяці, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП