ukenru
vik-do-40-rokiv-u-nszu-rozpovily-chy-mozhut-perehlianuty-vikovi-obmezhennia-dlia-zhinok-na-uchast-u-prohrami-likuvannia-bezpliddia-za-derzhkosht

Вік до 40 років: у НСЗУ розповіли, чи можуть переглянути вікові обмеження для жінок на участь у програмі лікування безпліддя за держкошт

 • 115899 переглядiв

Вікове обмеження, яке не дозволяє жінкам старше 40 років брати участь у державній програмі лікування безпліддя в Україні, може бути переглянуте в майбутньому, виходячи з попиту та медичних потреб.

Вікове обмеження, що не дозволяє брати участь у державній програмі з лікування безпліддя жінкам після 40 років, в подальшому може бути переглянуте. Про це розповів начальник управління у місті Харкові та у Харківській області Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Артем Середа в коментарі УНН.

Деталі

В Україні в межах програми медичних гарантій запроваджено програму безкоштовного лікування безпліддя з використанням допоміжних репродуктивних технологій. НСЗУ оголосило, що всі громадяни мають рівний доступ до медичних послуг у рамках програми. Однак існує вікове обмеження: жінки старші за 40 років не можуть брати участь у програмі лікування безпліддя.

"Будемо дивитися, скільки жінок буде звертатися, які в них є проблеми зі здоров'ям в певний проміжок часу. Програма медичної гарантії не є статичною, вона з кожним роком розвивається і модернізується під ті умови, в яких знаходиться наша держава, тому це буде переглядатися, якщо будуть на це відповідні потреби і причини" - каже він.

Більше про програму можете прочитати у статті "Державна програма лікування безпліддя: які є обмеження та хто може скористатися"

Ірина Колеснік

Слайдер