ukenru
vidrizala-dochtsi-golovu-sud-na-kharkivschini-viznav-matir-neosudnoyu

Відрізала дочці голову: суд на Харківщині визнав матір неосудною

 • 16064 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. На Харківщині визнали неосудною жінку, яка підозрюється у тому, що відрізала своїй 13-річній дочці голову і оголена несла її в пакеті вулицями міста. Про це УНН повідомив прессекретар прокурора Харківської області Дмитро Чубенко.

“Згідно з висновком судово-психіатричного експерта, підозрювана особа у період інкримінованого їй діяння страждала і в теперішній час страждає на хронічне психічне захворювання, що позбавляло підозрювану можливості усвідомлювати свої дії і керувати ними у період часу, що відноситься до інкримінованого діяння.

У зв'язку з неосудністю особи, 23 вересня ухвалою Дергачівського районного суду задоволено клопотання прокурора про застосування примусових медичних заходів у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з суворим наглядом”, - сказав Дмитро Чубенко.

Він зазначив, що до закінчення строку на апеляційне оскарження, на 30 днів, жінці залишили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави у Харківському слідчому ізоляторі.

“Тобто, підозрювана після сплину строків на апеляційне оскарження направляється на примусове лікування. Під час досудового розслідування проведено більше 30 експертних досліджень, у тому числі імунологічних, цитологічних, судово-медичних, криміналістичних, досліджень ДНК профілю, психіатрична експертиза, тощо. За результатами досудового розслідування даних про причетність інших осіб до цього злочину не встановлено”, - додав Дмитро Чубенко.

Нагадаємо, у квітні на Харківщині посеред вулиці виявили оголену жінку, яка несла у пакеті відрубану голову. Як стало відомо УНН, голова належала доньці затриманої.

За фактом вбивства дитини поліцейські Харківщині відкрили кримінальне провадження. За вчинення страшного злочину затримали матір 13-річної дівчинки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП