vidnovlennia-cherez-sport-za-pidtrymky-prohramy-mkhp-poruch-proishlo-trenuvannia-dlia-veteraniv-ta-liudei-z-invalidnistiu-v-buchi

Відновлення через спорт: за підтримки програми "МХП Поруч" пройшло тренування для ветеранів та людей з інвалідністю в Бучі

 • 13322 переглядiв

За підтримки програми "МХП Поруч" пройшло тренування для ветеранів та людей з інвалідністю в Бучі.

40 ветеранів, які отримали поранення під час бойових дій, провели тренування з адаптивного спорту в Бучі, що на Київщині. Вони стріляли з лука, грали в баскетбол на візках, каталися на хендбайку й метали ядро, передає УНН.

Деталі

Тренування з адаптивних видів спорту для захисників та людей з інвалідністю сприяють фізичному та психологічному відновленню, допомагають якнайскоріше повернутися до цивільного життя.

Захід відбувся за підтримки програми реінтеграції військових та ветеранів "МХП Поруч". Участь у заході взяв міський голова Бучі Анатолій Федорук. Він розповів, як подібні спортивні тренування допомагають об’єднувати цивільну та військову частину суспільства.

"Ця ініціатива, яку фактично реалізовує МХП, дасть певний, я переконаний, сигнал-імпульс для розвитку спортивної традиції і індустрії в кожному з населених пунктів.

Будуть часи, коли громади будуть між собою змагатися – яку інфраструктуру вони розбудували і запропонували нашим героям", - каже він.

Окрім інфраструктури – потрібні люди, які відповідатимуть за її роботу. За словами директора департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП Павла Мороза, організація також допоможе в розвитку місцевих підприємств та навчанні фахівців. Ідеться, в першу чергу, про реабілітологів, які допомагатимуть захисникам.

"На сьогодні актуалізується питання реадаптації. Дуже часто ми чуємо, що суспільство, насамперед, має готуватися до того, що ветерани повернуться і будуть працювати в громадах, формуватимуть тут свої родини, розвивати ці громади, безпосередньо ініціюючи певні зміни.

І це буде дійсно цінно для нашої держави. Тому що ті сенси, які вони набули, захищаючи нашу державу, будуть фундаментальні для української держави сьогодні і в майбутньому, для її подальшого розвитку", - зауважив він.

Своєю чергою, керівник групи регіонального розвитку МХП Володимир Забела розповів, чому компанія обрала місто Буча для реалізації ініціативи "Ветспорт – в громади".

"Буча стала символом нескореності, незламності з самого початку повномасштабного вторгнення російської федерації. Тут переважна кількість хлопців саме з Київщини. Ще декілька років тому в лавах Збройних сил України та територіальної оборони вони здійснювали захист нашої держави. Це були дуже напружені часи. Тому символічно і очевидно, що в першу чергу ми маємо підтримати їх і зробити все, щоб реінтегрувати та адаптувати до соціального життя", повідомив він.

Про перспективу розвитку спортивної сфери серед колишніх військових розповів голова "Спілки поранених військових України "Міцні 300" Андрій Кучер.

"Треба більше змагань, які будуть стимулювати самих ветеранів брати в них участь. Відповідно, мають бути заходи, які об’єднуватимуть ветеранів.

Зараз ми створили збірну ветеранів Києва. І вже конкретно займаємося тим, щоб виходити на результат. Бо якщо ветеран пів року після поранення – це одна історія. Йому важливо мотивуватися, доєднатися, відчути дух братерства. А коли вже рік і більше - то тут уже для нього важливіший результат", - повідомив він.

Спільне тренування цивільних, ветеранів та людей з інвалідністю оцінили і самі учасники заходу.

"Такі заходи об’єднують. Допомагають зрозуміти цивільним військових, особливо - з пораненнями.

Мабуть, це більше не про спорт, а про спілкування однодумців, військових, ветеранів. І це дуже добре впливає на наше ментальне і психологічне здоров’я", - коментує військовослужбовець Сергій Мицик.

Популярні

Новини по темі