ukenru
vidnosini-estoniyi-z-rosiyeyu-zalezhat-vid-povedinki-moskvi

Відносини Естонії з Росією залежать від поведінки Москви

 • 11434 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Відносини Естонії з Росією неможливо відокремити від контексту відносин між Росією і Заходом в цілому, вони не можуть покращитися, поки Москва не змінить свою поведінку. Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ Естонії Свен Міксер, передає УНН з посиланням на ERR.

"Неможливо розглядати естонсько-російські відносини у відриві від дій Росії в цілому на міжнародній арені і від відносин ЄС і НАТО з Росією", - сказав Міксер.

Міністр зазначив, що після того, як на протязі року відбувались різні кібератаки, напад на Солсбері, а в кінці листопада напад Росії на українські кораблі в Керченській протоці, то загальний патерн полягає в тому, що Росія поводиться як держава, що не схильна виконувати власні зобов'язання і не демонструє поваги до міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Естонії роздумують над збільшенням строку служби в армії

"Виходячи з нашого власного досвіду, географічного розташування та невеликих розмірів, саме нам часто доводиться утримувати у фокусі уваги великих союзників з Європи і НАТО неприпустиму поведінку Росії. Але треба сказати, що і Росія дуже багато для цього зробила. Кібератаки на Організацію по забороні хімічної зброї в Гаазі, хімічна атака в Солсбері в Сполученому Королівстві, напад в Керченській протоці - все це не дозволяє світовій громадськості ігнорувати те, як Росія поводиться", - висловив свою думку Міксер.

У той же час Міксер визнав, що підтримка єдності серед країн, які встановили санкції проти Росії, вимагає постійних зусиль, і що протиріччя між західними країнами в інших сферах також можуть відбитися на єдності щодо Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Естонії за рік удвічі зросла кількість робітників з України

Міністр підкреслив, введені відносно Росії санкції можуть бути зняті тільки тоді, коли Москва виконає умови, встановлені Мінськими угодами.

"Ми постійно підкреслюємо, що Росія знає, які її зобов'язання, наприклад, в тому, що стосується дотримання Мінських угод. Росія добре знає і те, що з точки зору міжнародного права Крим є частиною цілісної території України, а анексія Криму Росією є незаконною. Насправді, обмежувальні заходи, введені відносно Росії, пов'язані з цілком конкретними критеріями. Вони не пов'язані з тим, чи зробить Росія ще яке-небудь порушення міжнародного права чи ні, пом'якшення цих санкцій може статися тільки тоді, коли будуть застосовані дії проти територіальної цілісності і суверенітету України, суверенітет і територіальна цілісність України будуть відновлені, а Мінські угоди будуть виконані в повному обсязі", - підсумував Міксер.

Нагадаємо, військову присутність в Прибалтійському регіоні буде посилено в 2019 році.

Українські Національні Новини

Політика