vidkliuchennia-elektroenerhii-mozhut-vidbuvatysia-ranishe-abo-piznishe-zaplanovanoho-terminu-cherez-ruchni-vidkliuchennia

Відключення електроенергії можуть відбуватися раніше або пізніше запланованого терміну через ручні відключення

 • 101487 переглядiв

Деякі абоненти відключаються від електромережі вручну, що призводить до відключення електроенергії на 15 хвилин раніше або пізніше запланованого терміну через ручний процес.

Деяких абонентів енергетики від'єднують вручну. Тому світло може зникнути на 15 хвилин раніше або на 20 хвилин пізніше від стабілізаційного графіка. Про це повідомив голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький, передає Суспільне, пише УНН.

Деталі

Він зазначив, що відключення електрики в групах розподілу не можуть відбуватися всі одночасно.

"У нас 17 мільйонів абонентів у нашій енергосистемі. І коли йде мова про почергові відключення, то ми говоримо про те, що частина цих абонентів вимикається з підстанції обленерго вручну", - пояснив Кудрицький.

Він зазначив, що технічно неможливо вимкнути декілька мільйонів абонентів за одну секунду, бо це частково ручний процес. Тому світло інколи вимикають на 15 хвилин раніше або на 20 хвилин пізніше.

Він також розповів, що за пару тижнів з ремонтів вийдуть кілька блоків на електростанціях і ситуація з електроенергією в Україні стане кращою.

У суботу графіки світла діятимуть весь день: коли обмежень буде найбільше 12.07.24, 18:04

Популярні

Новини по темі

Маску загрожує штраф за торгівлю синіми галочками

 • 19651 переглядiв

Бех-Романчук виграла бронзу у першому старті після травми

 • 18034 переглядiв

Зеленський зустрівся з губернаторами США

 • 35452 переглядiв