ukenru
vbivtsya-lennona-vibachivsya-cherez-40-rokiv-pislya-zlochinu

Вбивця Леннона вибачився через 40 років після злочину

 • 11547 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Вбивця учасника легендарного британського гурту The Beatles Джона Леннона - Марк Чепмен - вибачився перед його вдовою Йоко Оно через 40 років після вбивства. Про це у вівторок, 22 вересня, пише ВВС Україна, передає УНН.

Марку Чепмену вже 11 разів відмовляли в умовно-достроковому звільненні з в'язниці, де він відбуває довічне ув'язнення. 

"Я просто хочу підтвердити, що мені шкода за свій злочин", - розповів Марк Чепмен комісії з умовно-дострокового звільнення.

"Мені немає вибачення. Це все було заради власної слави. Думаю, що це найгірший з можливих злочинів", - додав він.

"Він (Джон Леннон - ред.) був надзвичайно відомим. Я вбив його не через його характер чи те, якою людиною він був. Він був сім'янином. Він був іконою. Я вбив його… бо він був дуже-дуже популярним, й це було єдиною причиною. А я дуже-дуже хотів прославитися, був егоїстичним", - зізнався Чепмен.

"І я хотів би додати та дуже наголосити на цьому. Це був надзвичайно егоїстичний вчинок. Мені шкода за весь біль (Йоко Оно - ред.). Я весь час про це думаю", - розповів він комісії.

Чепмен вистрілив у Леннона на очах у Йоко Оно 8 грудня 1980 року, коли ті йшли до своєї квартири в Нью-Йорку. Останню відмову в умовно-достроковому звільненні він отримав минулого місяця. За офіційним формулюванням, причиною відмови стало те, що можливе звільнення "було б несумісним з добробутом суспільства". Марк Чепмен зможе знову подаватися на умовно-дострокове звільнення за два роки. У 2000 році Йоко Оно написала лист, у якому закликала не випускати з в'язниці Марка Чепмена.

Українські Національні Новини

Новини Світу