ukenru
vaks-zavtra-rozglyane-spravu-schodo-8-mln-dolariv-zbitkiv-ukrkosmosu

ВАКС завтра розгляне справу щодо 8 млн доларів збитків "Укркосмосу"

 • 8856 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. На вівторок у Вищому антикорупційному суді призначено підготовче судове засідання у справі щодо завдання збитків держпідприємству "Укркосмос". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ВАКС.

"У вівторок, 22 жовтня, у Вищому антикорупційному суді відбудеться підготовче судове засідання у справі щодо завдання збитків державному підприємству "Укркосмос". У вчиненні кримінального правопорушення обвинувачують двох осіб", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що підготовче судове засідання призначене на 10:00.

У суді нагадали, що ексдиректора ДП "Укркосмос" обвинувачують у зловживанні владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 ККУ). Колишнього позаштатного радника гендиректора Національного космічного агентства України обвинувачують в організації злочину (ч. 3 ст. 27 ККУ), зловживанні владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 ККУ), привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 ККУ) і легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 ККУ).

"Згідно з обвинувальним актом, цими кримінальними правопорушеннями заподіяно майнову шкоду в розмірі понад 8 мільйонів доларів США", - зазначили у суді.

За даними слідства, впродовж 2011-2017 років підозрювані організували схему, в результаті якої вивели за кордон та легалізували 8,245 млн дол. США, надані в межах кредиту Експортного агентства Канади та призначені для будівництва ракети-носія на потужностях ДП "ВО Південмаш". У результаті таких дій зірвано запуск першого українського супутника "Либідь" як однієї зі складових побудови Національної супутникової системи зв’язку України.

У грудні 2018 року повідомили про підозру колишньому позаштатному раднику гендиректора Національного космічного агентства України та його довіреній особі, у січні 2019 року — колишньому керівнику ДП "Укркосмос".

13 лютого 2019 року НАБУ та САП повідомили підозрюваним про завершення досудового розслідування та відкрили стороні захисту матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

У вересні до Вищого антикорупційного суду скерували обвинувачувальний акт стосовно двох осіб у справі завдання збитків "Укркосмосу".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП