ukenru
vaks-planuye-sogodni-rozglyad-spravi-rozkradannya-gazu-u-naftogazu-na-mayzhe-1-5-mlrd-grn

ВАКС планує сьогодні розгляд справи розкрадання газу у Нафтогазу на майже 1,5 млрд грн

 • 13195 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Вищий антикорупційний суд планує сьогодні продовжити розгляд справи за обвинуваченням 4 осіб у незаконному заволодінні природним газом, що належить Публічному акціонерному товариству "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" на суму майже 1,5 млрд грн. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу суду.

Так, сьогодні о 9:30 запланований розгляд справи за обвинуваченням 4 осіб у незаконному заволодінні природним газом, що належить ПАТ "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" на суму майже 1,5 млрд грн.

Нагадаємо, йдеться про справу щодо заволодіння понад 300 млн куб. м природного газу НАК "Нафтогаз України" стосовно 4 осіб, серед яких директор ТзОВ "Енергія — Новояворівськ", технічний директор ТзоВ "Енергія-Новий Розділ", фінансовий директор двох вищевказаних підприємств, а також організатор схеми — радник директора ТзОВ "Енергія".

Як повідомлялося, у липні 2018 року на підставі ухвал Солом’янського районного суду міста Києва АРМА було передано арештовані цілісні майнові комплекси "Новороздольска ТЕЦ" та "Новояворівська ТЕЦ" для здійснення заходів з управління.

Накладення арешту на майно двох ТЕЦ ініційовано детективами НАБУ в межах розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння понад 300 млн куб. м природного газу НАК "Нафтогаз України".

У січні 2018 року детективи НАБУ затримали та повідомили про підозру 5 особам: 4 посадовцям компанії-власниці ТЕЦ — ТзоВ "Енергія-Новий Розділ" та ТзОВ "Енергія — Новояворівськ", та фізичній особі-"куратору" схеми, яка є наближеною до народних депутатів. Кінцеві бенефіціари "Енергія — Новий Розділ" та "Енергія — Новояворівськ" — брати Дубневичі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП