vadim-stolar-rozpoviv-pro-veliku-potrebu-v-reabilitatsiyi-dlya-viyskovikh

Вадим Столар розповів про велику потребу в реабілітації для військових

 • 299011 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Вадим Столар наголошує на важливості громадського сектору в різних аспектах сучасного життя в Україні. Зокрема це стосується й зусиль з психологічної та фізичної реабілітації, яких сьогодні докладає низка ГО, йдеться у матеріалі bigmir.

“У цьому контексті громадський сектор є більш ефективним засобом задоволення потреби у фізичній реабілітації, ніж держава. Адже здатен до більшої гнучкості та має більший “простір для маневру”, – зазначив Вадим Столар.

За його словами, станом на сьогодні кожен п’ятий український військовослужбовець потребує реабілітації. Це – великий відсоток, що спричиняє значне навантаження на державні інституції. Тому долучається громадськість, зокрема й заснований ним Фонд не став винятком.

“Ми спрямували 1 млн гривень на підтримку громадських організацій України, які реалізують програми з реабілітації цивільного населення та військових. З командою Фонду вже маємо успіхи в цьому напрямі завдяки реалізованій програмі грантів”, – заявив Вадим Столар.

За словами засновника Фонду, старт грантових програм викликав неабияку зацікавленість серед регіональних об’єднань у громадському секторі, які не мають сталого фінансування. За короткий час надійшло понад 100 заявок. Це є свідченням того, що така проблема, як надання ефективної допомоги військовим у психологічній сфері, є абсолютно невирішеною. Є запит на підтримку таких програм та організацій, попри активацію зусиль у цьому напрямі урядових інституцій.

На сьогодні, каже Вадим Столар, грантова програма – у розпалі реалізації.

“За результатами конкурсу, чотири переможці вже отримали гранти та почали закупівлю необхідного обладнання для втілення своїх ідей. До участі у програмі мали змогу долучитися неприбуткові організації, зареєстровані на території України, а її загальний грантовий фонд склав 1 000 000 гривень. Ці гроші розподілено між переможцями – громадськими організаціями, які представили проєкти, спрямовані на реабілітацію українських військових. Це – ГО “УФРА” з Івано-Франківщини, ГО “Простір розвитку громад” з Чернівецької області, ГО “Ротарі клуб Харків «Нью Левел»” та “Агенція економічного розвитку міста Павлоград”. Їхні проєкти будуть реалізовані на базі місцевих медичних установ”, – підкреслив Вадим Столар.

Якщо ви потребуєте кваліфікованої допомоги – звертайтеся в особистих повідомленнях на фейсбук-сторінці Фонду: https://www.facebook.com/VadymStolarBF

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    УНН шукає редактора стрічки новин

     • 915246 переглядiв

    Польща заявила про запобігання теракту

     • 372577 переглядiв