ukenru
v-uryadi-do-3-listopada-obitsyayut-vnesti-proekt-byudzhetu

В уряді до 3 листопада обіцяють внести проект бюджету

 • 7908 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Уряд внесе до 3 листопада проект Державного бюджету на 2020 рік і наголошує на необхідності ухвалення законопроекту про анбандлінг "Нафтогазу". Про це заявила представник уряду в парламенті Ірина Верещук під час погоджувальної ради в парламенті, передає кореспондент УНН.

"Уряд готує проект Держбюджету до другого читання і до 3 листопада внесе відповідно до чинного законодавства даний законопроект", - зазначила Верещук.

За її словами, також уряд наполягає на розгляді двох важливих законопроектів. Зокрема, на ухваленні змін до Держбюджету на поточний рік, які, в тому числі, стосуються виплати заборгованості по зарплатах шахтарям. Також, за її словами, термінового розгляду потребує законопроект 2239-1 щодо внесення змін у законодавство у зв'язку із відокремленням діяльності з транспортування природного газу, який треба ухвалити до 1 листопада для посилення позиції Києва в перемовинах з РФ.

При цьому вона додала, що також уряд ініціює ратифікацію ряду законопроектів - зокрема щодо угоди із США щодо FATCA, стосовно конвенцій про усунення подвійного оподаткування з Малайзією, Кіпром та Великобританією.

Також уряд просить ухвалити законопроект про протидію відмиванню злочинних доходів, законопроект про зміни до закону про добровільне об'єднання тергромад, про зміни до закону щодо державного регулювання зайнятості тощо.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський на нараді з підготовки держбюджету-2020 до другого читання поставив завдання скоротити видатки держбюджету на наступний рік на утримання чиновників на 10%.

Українські Національні Новини

Політика