v-ukrenerho-rozpovily-shcho-ochikuvaty-vzymku-v-enerhosystemi-sylno-zalezhatyme-vid-kharakteru-obstriliv

В “Укренерго” розповіли, що очікувати взимку в енергосистемі: сильно залежатиме від характеру обстрілів

 • 13401 переглядiв

Голова Укренерго заявив, що ситуація в енергосистемі взимку залежатиме від характеру російських обстрілів. Енергетики максимізують готовність електростанцій та критичної інфраструктури до можливих атак.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький коментуючи, що очікувати українцям взимку в енергосистемі, наголосив, що ситуація залежатиме від характеру обстрілів зі сторони рф. Про це Кудрицький заявив під час брифінгу, передає УНН.

Деталі

Це дуже сильно залежить від характеру обстрілів, які ми з вами не можемо знати. Якщо би хтось мені сказав, якими будуть обстріли та пошкодження енергооб’єктів, то я би зміг відповісти на питання, чи буде вона (зима - ред.) складнішою, чи буде вона простішою. Але чесна відповідь полягає в тому, що ніхто не знає, що буде робити наш ворог і наскільки успішними будуть його атаки. Тому нам треба відштовхуватися, що ми повинні максимізувати свою готовність. Готовність електростанцій, готовність громад, забезпечення, наприклад, автономними джерелами живлення об’єктів критичної інфраструктури

 - сказав Кудрицький. 

Нагадаємо

Якщо не буде нових, масштабних пошкоджень енергостанцій, то ситуація в енергосистемі матиме тенденцію до покращення в наступні декілька тижнів.

Популярні

Новини по темі

СБУ повідомила про нову підозру гауляйтеру пасічнику

 • 20697 переглядiв