v-ukrayini-znovu-pochalosya-povilne-zrostannya-zakhvoryuvanosti-na-covid-19

В Україні знову почалося повільне зростання захворюваності на COVID-19

 • 16545 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. В Україні знову почалося повільне зростання захворюваності на COVID-19. Про це зявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час селекторної наради з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 під головуванням Президента України Володимира Зеленського, передає УНН з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"За словами очільника уряду, за минулий тиждень було проведено 182 437 ПЛР-досліджень. Позаминулого тижня зроблено 160 тисяч тестів. За останній тиждень було виявлено 44 402 нових випадки захворювання. За позаминулий тиждень захворіла 41 тисяча осіб. Знову почалося повільне зростання захворюваності, яке видно на графіках. За попередній тиждень госпіталізовано 13 555 осіб", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Зеленський наголосив, що уряд має бути готовий до початку вакцинації в усіх питаннях.

"Першими мають бути вакциновані медпрацівники, військові, люди літнього віку, оскільки вони – в основній групі ризику. Знаю, що Міністерство охорони здоров’я активно готується до підписання перших контрактів. Люди повинні знати чітко, коли починається вакцинація, як вона відбуватиметься, і знати, що держава про них піклуватиметься. Вакцинація – це виклик для всього світу, і скрізь, у кожній країні уряди зустрічаються з новими викликами. Ми повинні насамперед думати про людей", – зазначив Глава держави.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максимом Степановим заявив, що перший етап вакцинації від COVID-19 може початися в середині лютого і якщо ефективність китайської вакцини, про яку було домовлено, не буде доведена, її не закуповуватимуть.

Раніше Степанов заявив, що Україна підняла поріг ефективності вакцини Sinovac до мінімум 70%, якщо ж ефективність буде менше, то компанія-виробник поверне сплачені їй кошти в повному обсязі.

Додамо, за даними ОП, Україна отримає 1,8 мільйона доз вакцини проти COVID-19 за підписаним Міністерством охорони контрактом з китайською компанією Sinovac Biotech - за ціною 504 грн за дозу. Очікуються її поставки в максимально короткі терміни - перша партія вакцини в кількості 700 тисяч доз повинна бути поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації. Згодом було уточнення, що мова йде про 1,9 млн доз вакцини. Початок поставок очікується в лютому.

При цьому Україна очікує перші поставки вакцини від COVID-19 за програмою COVAX в березні 2021 року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Українців попередили про загрозу сходження лавин у Карпатах

     • 13628 переглядiв