v-ukrayini-vidkriyut-pyat-shkil-bez-radyanskogo-prismaku-mon

В Україні відкриють п'ять шкіл "без радянського присмаку" - МОН

 • 29317 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Наступного навчального року планують відкрити п’ять пілотних шкіл, що будуть відповідати 12 принципам сучасних українських закладів освіти. Про це повідомило міністерство освіти і науки України, пише УНН.

Цитата

«Нові дизайнерські рішення у школах дадуть змогу ефективніше впроваджувати принципи НУШ — якісно реалізовувати діяльнісний підхід у навчанні, проводити досліди, гнучко адаптовувати класи до різних навчальних потреб. Також ми маємо зробити усе, щоб школи стали по-справжньому безпечними та інклюзивними середовищами. І це як ніколи актуально під час війни», — зазначив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Деталі

П’ять пілотних шкіл, які відібрали у проект архітектурної трансформації радянських закладів освіти запрацюють уже з осені 2024 року. Це заклади у Київській, Харківській, Кривому Розі та Запоріжжі, що були пошкоджені в ході агресивної війни росії проти України. Там не лише зроблять новий ремонт, а й повністю переосмислять типові радянські шкільні простори.
При перетворенні старих шкіл на сучасні проект керується 12 основними принципами. Це наявність комфортних укриттів для забезпечення безпеки, створення якісної інфраструктури на території закладу, щоб в школі цілодобово вирувало життя. А також безбар’єрність (інклюзивність), різноманітність території, багатофункціональність, демократичність, зручність тощо.

Нагадаємо

У липні було підписано меморандум про створення концепції архітектурної трансформації шкіл. Це дало змогу запустити пілотний проект для п’яти типових шкіл, які реконструюють заклади освіти відповідно до потреб та вимог нових реалій.
Згодом віце-прем’єр-міністр і очільник Мінцифри України Михайло Федоров заявив, що після звершення пілоту проекту з трансформації освітніх закладів, зручні укриття та все необхідне для навчання, буде масштабовано на інші заклади. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всесвітня продовольча програма ООН в Україні розширила програму підтримки шкільного харчування

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні відкриють п'ять шкіл "без радянського присмаку" - МОН

     • 29317 переглядiв

    Мінцифра працює над стратегією розвитку інновацій в Україні

     • 23959 переглядiв

    ЦАХАЛ заявив, що Ізраїль взяв під контроль порт в Газі

     • 29378 переглядiв