ukenru
v-ukraini-maizhe-80percent-osvitnikh-zakladiv-z-ukryttiam-shmyhal

В Україні майже 80% освітніх закладів з укриттям - Шмигаль

 • 29794 переглядiв

Станом на листопад майже 80% українських навчальних закладів мають укриття, на об'єкти цивільної оборони цього року було витрачено 1,5 млрд грн, а на наступний рік заплановано 2,5 млрд грн.

Станом на листопад майже 80% українських навчальних закладів забезпечені укриттям, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на нараді в уряді, повідомляє УНН

За даними ОВА, спорудами цивільного захисту станом на листопад цього року забезпечено майже 80% закладів

- написав Шмигаль у Telegram.

Деталі

За його словами,  цьогоріч було виділено загалом 1,5 млрд грн субвенції на укриття. А наступного року передбачено 2,5 млрд грн.

Як зауважив Шмигаль, насамперед необхідно забезпечити відповідні умови для навчання дітей у прифронтових областях, аби якнайбільше учнів могли навчатися очно. 

Також на нараді обговорили організацію безпечного середовища в освітніх закладах. Йдеться про охорону поліцією, тривожну сигналізацію та наявність металодетекторів. Прем'єр нагадав, що цього року затвердили відповідну Концепцію безпеки закладів освіти. 

Крім того як повідомляється, було доручено МОН, Мінінфраструктури, Мінфіну спільно з ОВА забезпечити реалізацію проєктів будівництва й реконструкції укриттів у закладах освіти за рахунок відповідної субвенції з держбюджету. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд виділив понад 30 млн грн для будівництва фортифікаційних споруд в Запорізькій області

Тетяна Краєвська

Політика