v-povitri-nad-akvatoriieiu-chornoho-moria-dominatsiia-za-aviatsiieiu-rf-ale-tse-tymchasove-yavyshche-vms

В повітрі над акваторією Чорного моря домінація за авіацією рф, але це тимчасове явище – ВМС

 • 33719 переглядiв

Речник ВМС ЗСУ заявив, що росія домінує в повітрі над Чорним морем, але це тимчасово. рф не відмовилася від планів захоплення українського узбережжя, але змушена ховати кораблі в Новоросійську.

В повітрі над акваторією Чорного моря домінація за російською авіацією, але це тимчасове явище. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

На запитання, чи можливо, що росіяни спробують знову якимось чином домінувати в Чорному морі, Плетенчук відповів:

У своїх снах звісно вони там домінують, у світовому океані навіть. Звісно, що там ніхто не спалив навіть документи з грифами, де вказано, як вони втілюють ці свої ідеї. Впевнений, що вони не відмовилися від своїх планів щодо виходу на наше узбережжя і щодо захоплення відповідних регіонів

- сказав він.

Плетенчук зазначив, що в росіян стадія прийняття ще не настала."Тому в принципі казати, що вони готові вийти з Азово-Чорноморського регіону я не можу. Так, у них зараз такий стан, що вони вимушені ховатися на військово-морській базі в новоросійську", - сказав він.

Плетенчук зауважив, що повітряна складова в росії доволі потужна.

Потрібно визнавати той факт, що в повітрі над акваторією Чорного моря домінація все ж таки за авіацією рф, але це теж тимчасове явище

- заявив Плетенчук.

Доповнення

Раніше Плетенчук повідомляв, що військово-морські сили України досягли значного успіху у протидії російському агресору в Чорному морі. Загальна кількість знищених ворожих кораблів сягнула 28 одиниць.

Популярні

Новини по темі

У Ризі відкрили будинок для українських біженців

 • 12069 переглядiв

Війська рф вдарили по Невському та Макіївці з "Градів" - ОВА

 • 23340 переглядiв