ukenru
v-par-zareshtuvali-pidozryuvanogo-u-pozhezhi-v-parlamenti-krayini

В ПАР заарештували підозрюваного у пожежі в парламенті країни

 • 20729 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Пожежа в парламенті Південної Африки завдала значної шкоди, обрушивши дах, а 50-річного чоловіка було заарештовано через підозру у вчиненні інциденту. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Пожежа спалахнула незадовго до 6 ранку в неділю.

Влада заявляє, що спринклерна система, мабуть, була зламана і тому не спрацювала. До полудня пожежники все ще намагалися гасити пожежу в одній із кількох будівель, що становлять парламентський комплекс у законодавчій столиці Кейптауні.

За словами місцевої влади, дах будівлі обвалився. Пожежна сигналізація парламенту спрацювала лише тоді, коли пожежники вже були на місці.

Чоловік у віці 50 років був заарештований у парламенті, повідомила журналістам міністр громадських робіт та інфраструктури Патрісія де Лілль, додавши, що справу було передано елітному поліцейському підрозділу під назвою "Яструби".

Причина пожежі ще не відома, але Де Лілль сказала, що згідно з отриманим звітом, перед закриттям парламенту на різдвяні та новорічні свята було проведено стандартні пожежні навчання з технічного обслуговування.

Президент Сиріл Рамафоса заявив журналістам після відвідування місця події, що роботу парламенту буде продовжено, незважаючи на пожежу.

Додамо

Парламентський комплекс, деякі з яких були збудовані в 1884 році, складається з групи будівель. Національна асамблея або нижня палата парламенту розташована у так званому Новому крилі.

Верхня палата або Національна рада провінцій (NCOP) розташована в так званому Старому крилі, яке також використовується для засідань комітетів.

Українські Національні Новини

Новини Світу