v-oon-vyslovyly-poboiuvannia-shcho-svitova-spilnota-stala-baiduzhoiu-do-viiny-v-ukraini

В ООН висловили побоювання, що світова спільнота "стала байдужою" до війни в Україні

 • 20812 переглядiв

Верховний комісар ООН з прав людини висловлює стурбованість зростаючою байдужістю міжнародної спільноти до триваючої війни в Україні, яка спричинила величезні страждання і жертви.

Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк висловив побоювання, що світова спільнота "стала байдужою" до війни в Україні, повідомляє УНН із посиланням на "Голос Америки"

Як повідомляється, у новій доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини йдеться про те, що збройне вторгнення росії та окупація української території матимуть довгострокові наслідки для України та її населення в той час, коли увага світової громадськості до цієї критичної ситуації, схоже, слабшає.

"Незважаючи на жахливі історії людських страждань, які щодня відбуваються в Україні, я боюся, що світ став байдужим до цієї кризи", - заявив верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк.

Виступивши на засіданні Ради ООН з прав людини у вівторок, Тюрк заявив: "Минуло понад два роки відтоді, як російська федерація почала повномасштабний збройний напад на країну. Два роки величезних страждань, кровопролиття, втрат і горя. Незліченні сім'ї були розлучені".

Він зазначив, що, за деякими повідомленнями, під час конфлікту загинуло понад 10500 мирних жителів і понад 20 тисяч дістали поранення.

"Реальні дані, найімовірніше, значно вищі", - сказав він.

Атака дронів на татарстан: в ООН засудили удар та назвали "цивільною інфраструктурою" завод з виробництва "шахедів"03.04.24, 12:53

Популярні

Новини по темі