ukenru
v-oesr-vidznachili-progres-ukrayini-u-deklaruvanni-ta-zapobiganni-konfliktu-interesiv

В ОЕСР відзначили прогрес України у декларуванні та запобіганні конфлікту інтересів

 • 6152 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Антикорупційна мережа для країн східної Європи та центральної Азії Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) констатувала прогрес України у виконанні рекомендацій за напрямами декларування та запобігання конфлікту інтересів. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Національного агентства з питань запобігання корупції.

"Антикорупційна мережа для країн східної Європи та центральної Азії Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) констатувала прогрес України у виконанні наданих організацією рекомендацій за напрямами декларування та запобігання конфлікту інтересів", - йдеться в повідомленні.

Так, оцінка проводилась в рамках XX пленарного засідання мережі. На ньому був затверджений проміжний звіт уряду про результати виконання 26-ти рекомендацій.

Попереднє оцінювання України відбувалося вісім місяців тому.

Зазначається, що рекомендації стосувалися забезпечення виконання посадовими особами вимог закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, подальшого підвищення рівня їх обізнаності в цьому напрямі до повної імплементації нових норм у практику, а також спрощення застосування таких норм.

Що стосується декларування, то Антикорупційна мережа ОЕСР рекомендувала забезпечити безперешкодне функціонування системи електронного декларування, удосконалити методику перевірки декларацій, зокрема шляхом запровадження системи логічного та арифметичного контролю (ЛАК) та автоматизованого обміну інформацією з державними реєстрами, забезпечити передачу до правоохоронних органів матеріалів за результатами перевірок з ознаками кримінальних правопорушень.

Як повідомляв УНН, НАЗК виявило конфлікт інтересів у діях одного з нардепів.

Також нагадаємо, НАЗК розпочало повну перевірку 500 декларацій ТОП-посадовців.

Раніше в ОЕСР були незадоволені темпами боротьби з корупцією в Україні.

Українські Національні Новини

Політика